Bu misal, key valuelerin cache'e alındığı bellek miktarı. Google'ın yeni algoritmasıyla, 6 kata kadar kazanç sağlanmış. Dahası accuracy'de kayıp yok. Dediğim olay bu misal, böyle böyle adamlar bellek ihtiyacını düşürüyor. Düşünsene dün 96 GB'a ihtiyacın vardı bugün 16 GB ile de o işi görüyorsun.
Benzer haberi ram fiyatlari ucmadan da paylasmistim. Gorunen koy kilavuz istemez.
Ek detay, bu haberin ustune bir de deepseek ile googledan memory ihtiyacini azaltan guzel haberler gelince ne kadar bellek ureticisi varsa stoklari dustu. Bir sk hynix saglam duruyor. Bu boyle eklene eklene yolu...
Ram fiyatlari cakilabilir haberiniz olsun. Openai'nin 1 milyar dolarlik disney anlasmasi iptal oldu. Opeanai da 2030 kadar yaptigi ram anlasmasini iptal edip sunuculara yonelme karari verdi. Yani 2030a kadar alacagi dunyanin %40lik ram stogu bosa cikiyor :D
1774422522
Gecen hafta da micron...
Iptal edilmis benim de anlamadim sbsbabs
1774367319
Beni ilgilendirmiyor ki ben aldiktan sonra birkac saat sonra bitti. Kendi keyfine gore alanlara yollamis demek ki. Kaldi ki sonrasinda tekrar siparise actilar. Ve iznim olmadan tek tarafli iptal ediyorlar. THH'ye gider bu. Aynisini...
bu donlar efsane, sanki giymiyormuşum gibi o kadar rahat benim eleman :kekw: tek kötü yanı bunu giyince, ben buradayım diyor civardakilere :kizginpeepo:
Sadece renkli deterjanı için pek uygun değil gibi.
https://www.amazon.com.tr/Active-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-Deterjan%C4%B1-Beyazlar-Renkliler/dp/B08KK84G7P?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&sr=8-5
Aşağıdakinden 2 tane alınca daha ucuza geliyor, ucuz bir şey daha alınıp eklenirse %10...