aslany isimli üyenin son içerikleri

1. aslany

Arc B580 + 225f Sistemde Yaşanan Micro Stuttering Sorunu

valla muhtemelen ekran kartından kaynaklanıyor hocam. bugün rocket league kurdum biraz oynadım deneme amaçlı, stuttering yaşamadım ama efekt vs. çıktığı anlarda anlık kasma yaşadım bu kez de. 1781355260 işlemci kullanımı aşırı yüksek değil hocam genelde 60-70’lerde geziyor. muhtemelen işlemciyi...
  2. aslany

oyun oynarken tarayıcı dahil bütün uygulamaları kapıyorum hocam. indirmelerimi de oyun oynamadığım vakitlerde yapıyorum. yine de sağ olun cevaplar için
  3. aslany

Oyun ayarlarım 1080p yüksek-ultra arası oluyor genelde. Kingston nv3 gen4 500gb m2 ssd kullanıyorum. 140gb boş şu anlık 1781269340 Ayrıyetten fc26 oynarken maç içinde takılma olmuyor ama ara sahnelerde baya bir kasıyor niyeyse çözemedim bir türlü. Açık dünya oyunlarında da ara sıra kaplamaların...
  4. aslany

peki hocam windowsla oyunların aynı ssd’de kurulu olması sorun yaratır mı? Okuduğum birkaç yerde bunun da sorun olabileceği söyleniyordu
  5. aslany

Msi pro h810m-b - Intel Arc B580 - u5 225F - 32gb ddr5 ram - nv3 kingston 500gb ssd sistemimde özellikle açık dünya oyunlar oynarken her 8-10 saniyede bir stuttering sorunu yaşıyorum. Re-bar özelliği aktif ve aldığım fps değerleri gayet iyi (rdr2 1080p ultraya yakın ayarlarda ortalama 110-130...
  6. aslany

Micro Stuttering sorunu neyden kaynaklanıyor?

Hocam merhaba, kullandığınız ssd’de dram bulunuyor mu, çünkü ben de sistemi alalı birkaç ay oldu ve sorunu ben de yaşıyorum. Araştırdığım kadarıyla oyunların kurulu olduğu ssd dramsiz olunca bu sorun yaşanabiliyormuş.
  7. aslany

Arc B580 + 225f Sistemimdeki Fps Drop Sorunu

birkaç gün önce windows yüksek performans modunu denedim hocam işlemci durumu %100’dü fakat fc 26 oynarken 2 defa sistem kendini yeniden başlattı hâliyle ben de dengeli moda geçiş yaptım tekrar. anladığım kadarıyla sorun anakartta gibi duruyor hocam doğru mudur? kullandığım anakart modeli...
  8. aslany

kingston 500gb nv3 gen4 m2 5000mb okuma 3000mb yazma var hocam. hemen hemen 3 aylık bir ssd.
  9. aslany

ram değişimden beri mavi ekran almıyorum hocam, şu an sistemdeki tek sıkıntı fps drop olayı. sistemi yüksek performansa da aldım donanım hızlandırmalı gpu zamanlamasını da kapadım ama nafile. ortalama fps biraz yükselir gibi oldu ama drop olayı yine çözülmedi.
  10. aslany

itopya teknik servise götürdüğüm zaman ramlerden biri arızalı çıktı ve değişim yapıldı hocam. ama bir kere başımıza geldi ya o mavi ekranın çıktığı günden beri xmp ayarlarını ellemedim ne olur ne olmaz diye. teknik servisteki arkadaş da açmamızı önermedi nedense
  11. aslany

Arc b580 ekran kartı ve 225f işlemcimin yanında msi pro h810m-b anakart, 2x16gb ddr5 5600mhz kingston ramleri kullanıyorum fakat bir ara mavi ekran problemi yaşattığı için biostan xmp özelliğini açmadım bu yüzden ramleri 4800mhz’de kullanıyorum. Ayrıca ekran kartının Re-bar özelliği aktif...
  12. aslany

İntel b580 ekran kartı görüntü gelmiyor.

hocam hdmi veya display port kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmış olma ihtimalin var mı
  13. aslany

❌İndirim Bitti! İncehesap Gaming Gecesi 1₺ Klavye⏳ 01.00 ⏳

ofis klavyesiyle idare ediyorum hocam, ben alabilirim istersen ama klavyesi çalışmayan vs varsa onlara vermen daha uygun olur. sana kalmış
  14. aslany

❌İndirim Bitti! İncehesap Gaming Gecesi 1₺ Klavye⏳ 01.00 ⏳

20dk uğraşıp da benim gibi alamayan hocalara selam olsun 🫡
  15. aslany

Pc kendini sürekli yeniden başlatıyor

Güncelleme! : Ürünü itopyadan aldığım için itopya teknik servisine götürdük ve sorunun ramlerden kaynaklandığı belirlendi. ramler arızalı çıktı ve sıfır ramlerle değişim yapıldı. Yardımcı olması açısından yazıyorum, inşallah kimsenin başına bu veya daha kötüsü gelmez. Teşekkürler
Geri