ben bu soruyu şöyle soruyorum 5080 alıp birkaç yıl daha fazla bir kullanım ömrü mü yoksa bir alt model ve sağlam marka ile aylık 2k daha az ödeme mi ...
Vakti zamanında kelepir geldi desem yeri var hocam, şu anda da ekmeğini yemiyorum değil 😂, uygun bir şekilde upgrade ettim parça parça toplayarak ikinci elden.
Hocam bütçeniz elveriyorsa tabi ki de DDR 5 ama malum Türkiye şartları ortada, Size tavsiyem m2 ssd ve Ekran kartı upgrade i olacaktır, bu iki parçayı...
Hocam o vakit size naçizane tavsiyem +8 ram ve 1060-1650 ekran kartları olacaktır.(4790'a 3070Ti takmışlığım var 😂)ekran kartını sorun etme geleceğe yatırım...
bu sisteme takabileceğin ve tam verim alabileceğin en iyi kart 1060 olacaktır, ram olarak da +8 ilave edip eğer bulabiliyorsanız bütçenizi fazla sarsmayacak...
Sorunuzun cevabı bütçeye bağlı, eğer bütçe sıkıntınız yoksa parça parça istediğiniz parçayı alarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, hazır sistemler de...
Böylesi güçlü bir gpu yu beslemek için R5 7xxxx serisi ve üstü olacaktır şayet 2k ve üstü (hele ki 4k ise) bir monitör alacaksan x3d serisi ile arasında pek...
bundan yıllar önce kullanmıştım o zaman standart kalitedeydi, daha sonra fiyat avantajından Türknet e geçiş yaptım, daha iyi, Şu anki evimizde 3 yıl altyapı...
Biz 3 yıl uğraştık, 3 yılın sonunda Gigabit bağlantı getirdiler, yan binalarda var bizim binada yoktu, müteahhit sağ olsun inşaatı yaparken başvuruda...
İyi Forumlar dilerim öncelikle,
Ardiuno yerine geleceğe de yatırım amacı güdüyorsan şayet benim tavsiyem pi pico 2 den yana olacaktır, lehim bilgin var ise...