B650M-R da iki tane m2 yuvası var yani ileride ikinci m2 alırsa bir sorun yaşama durumu olmaz geçebiliyorsa geçsin tabi ama bütçe yoksa da gerek yok. 7800x3d var zaten sistemde anakartı veya vrm'leri ne kadar ısıtabilir ki 85w işlemci ortalama bir kule tipiyle ömür boyu kullanır.
Var dostum, 7800x3d bütçeni zorlarsa 9700x alabilirsin. Birçok konuda daha performanslı esasında 105w modunda bir farkı kalmıyor tek fark cs2 oynarken 50 fps daha az alırsın en fazla o da.
Güzel olmuş ancak bütçe yoksa 7800x3d için sıvı soğutma gerekmiyor. Birde 3k'lık sıvı soğutma performansı konusu var tabi ki :) Fiyatına rağmen harika performans veren bildiğim tek sıvı soğutma bu...
Hayırlı uğurlu olsun, keyfini bozma 9070xt güçlü ve güzel bir kart ancak 5070 ile aynı fiyatta olmasına rağmen 5070ti gibi bir karta denk performans verdiği için öneriyoruz yoksa 50k gibi fiyatlara çıkılırsa mantıklı değil maalesef.
Öyle deme dostum bambaşka bir bağımlılık yaşayan bilir 😅 😅
Konu açan arkadaşlar özel olarak söylemezse 32gb ram zaten her zaman konu dışı kalıyor kafamda lüks bir talep olduğu için :) yani 7500f yanına konulmuş 5070ti sistemi de kimse önermez herhalde.
Ben olsam işlemciyi 9700x olarak değiştirirdim daha güncel daha güçlü aralarında çok bir fiyat farkı yok. Anakart b850m-k gibi bir modele geçebilirsiniz aynı fiyata +1 faz gibi ufak ekstraları var. Ramleri ne kadara buldunuz bilmiyorum ama patriot viper ramların tanesi şu an 11.500 seviyesinde...
Oem paket olarak 5070ti sistem bulabilirsin m2 yükseltmesi kasa psu yükseltmesi derken 105k gibi alınabilir. Bu fiyatlarda 9070xt alınmaz 80k gibi bütçeniz varsa alınması mantıklı.
Fiyat felaket, ram fiyatı daha da felaket 22k'ya 6000 mhz cl30 ram varken bu fiyat kesinlikle değmez zaten am5 için 6000 mhz üzerine çıkmaya gerek yok kararlı çalışmıyor. Çift kanal 6800 mhz şansını deneyebilirsin ancak yine de bu fiyata asla değmez.
https://www.gamegaraj.com/product-custom/oem-paketler/cyber-rx9060xt/
Amd ekran kartından çekincen yoksa ekli sistemin fiyatı güzel yan parçaları da yeterli sıfır olsun diyorsan değerlendirebilirsin veya ikinci ele yönelebilirsin ama arkadaş paylaşırken de fark ettim ikinci el fiyatlar makara...
5060 olarak küçük gördüğün kart dlss4’le beraber 007 first lightta 240 fps görüyor ? Eski nesil devasa kartlar yerine güncel teknolojiler destekleyen kartlar bakmanızı tavsiye ederim. Bu bütçede 7500/225f gibi işlemcilerin yanında 5060’lı sistem alabilirsiniz bir sürü fırsat paketi düşüyor.
Artık bir şey al dostum günlerdir konu açıyorsun tavsiye alıyorsun o kadar da matematiği olan bir işlem değil. Orta segment parçaların üzerine 9070xt takacaksın bu kadar. Yani bir de üretimi bitmiş anakart neden aynı fiyata bu sene üretilmiş b850m-k var. 11k fiyata patreonun 6000 MHz cl 30 rami...
O zaman oem paketlere hiç bakma 80k lık 5070li sisteme b serisi boş anakart koyuyorlar yani bu satıcıları da iyi bi neyse admin var. Bütçene en uygun sistemi tek tek toplayalım ancak sistemi montajlayabilir misin? Bir de çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama cuma günü gaming gecesini bekle...
5070ti olmaz o bütçeye. 5070'li alt yapısı güçlü bir sistem kurulup, yeni ekran kartı için 6000 serisini bekler kartı günceller yoluna devam eder. 5070 alacak diye a serisi anakartın üzerine monte edilmiş gen3 ssd'li sistem almak zorunda değil. Ya da en ucuz 5070 tabanlı sistemi alıp önümüzdeki...