Bu fiyatlara güzel kampanyalı sistemler gelebiliyor veya toplama sistem alabilirsin ki böylesi daha iyi olur parça seçeneklerimiz daha fazla olur hatta bazı parçaları ikinci elden alıp fiyat olarak da çok daha f/p sistem yapabiliriz.
5060ti 16gb fiyatları fazla absürt. Rami tek kanal yapıp ekran kartını 9070xt veya 5070 yapmanı öneririm üzerine kalan parayla farklı bileşenlerini bile yükseltebilirsin.
Maşallah hepsi birbirinden rezalet, sistemlerin bileşenlerini tek tek toplayıp fiyat avantajına var mı diye baktınız mı varmış gibi durmuyor çünkü o
1784715486
Sadece boyut farkları var SFF versiyonlar biraz daha ufak oluyor
Dostum sıcak fırsatlar kısmında yatıp kalkman lazım, youtubeden indirimli sistemleri falan kovala ya da güncel sistemlerden birini ikinci el olarak toplayabilirsin.
7800X3D için sıvı soğutmaya gerek yok ama alacaksan bu fiyat bandında güzel bir örnek.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-iii-pro-360-argb-acfre00184a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1036595396.html
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-vok-fire-v2-palit-geforce-rtx5070-infinity-3-12gb-ryzen-5-7500f-16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-58593
Hızlı düşünürsen bunu alabilirsin tek yükseltme önerisi anakartı sapphire a620 yap ikinci m2 yuvası ve pasif soğutma artısı var.
Şimdi gördüm sende...
Basit bütçen varsa 5070'li sistemi al, sadece alırken anakartı sapphire a620 yap ikinci m2 yuvan olsun ileride m2 alırken fazladan masraf yapmana gerek kalmaz. Soğutucu değişmene gerek yok 2 bakır borulu soğutucular bile 7500f için yeterli ki opsiyonlar pahalı ileride bütçen olunca daha güçlü...
Yükseltmeler performans odaklı değil, rami 16 bırakıp anakartı B650M-B ve işlemci olarak 9600x, 9700x biraz bütçe arttırarak 7800x3d bile yapabilirsin. Taksitlerin bitince yada bir kit daha ram alarak 32 yaparsın.
Bu sistemlerin parça fiyatlarını kendin topladın mı hiç gözüme indirimli gelen bir sistem yok içlerinde. Bir tek gamegarajda olan 9060xtli sistem biraz indirimli sanırım, ona da 2-3k daha harcayıp b serisi anakart daha performanslı ramlerle toplanır diye tahmin ediyorum.