Dis kismini arada temizlerim ama icini acmadim, biraz pasakli kaldim o konuda :) gozum keserse acip temizleyeyim.
Benim psunun 10 yil garantisi vardi ama yurticinde zaten her marka/modelde 2 yilla sinirli degil mi? olsa da isletmiyorlar ya cok zaman, urun garantisi isleri sorunlu ulkede...
o halde aslinda dogrusunu yapmislar ama kaliteli ve sessiz fan koymak yerine maliyet dusurmusler.
Benim Seasonic Focus+ Goldun 8 senedir fan sesini duymadim miladini tamamlamis olmasin :unsure:
saticinin baska gonderenin Amazon oldugu siparisim icin kargo kodu girip sonradan iptal etmislerdi, kargo icin onceden randevu ayarliyorlar satici baska ise urunu kargoya teslim etmesini bekliyorlar. Gerci bu klavyenin gelme ihtimali var, fiyat farki cok degil.
pek tabi duygusalim insan duygu butunudur siz robot musunuz?:) ama ticari kararlarimi (alim-satim kararimi) firmanin baska sektordeki yatirimlari nedeniyle bana sundugu kalite bazinda eksik urun cesitini kabullenecek bir duygusal bag olusturmuyorum, piyasayi etkileyen diger sektordeki...
yazimdan gercekten bu anlami mi cikardiniz? :)
Ben diyorum ki firmanin 'ticari ve kar marji potansiyeline, hedeflerine gore yonelimi' beni ilgilendirmez siz diyorsunuz e ama o da sizi umursamiyor :) umursamak duygusal bag gerektirir, bir insanla iyi veya kotu duygusal bag ve tercihlerinize gore...
Son kullaniciya iyilik olsun diye gpu uretimine devam ettiklerini hic sanmiyorum. Belki de birakirlar ama gpu pazarinda yeni firmalar turemeye baslayacaktir. Hicbir firma hele ki piyasaya degerinde 1. ya da ilk 3de olan firma kar gutmedigi sektore devam etmez. Kaldi ki bizler son kullaniciyiz...
Bu en buyuk etkendir fakat kabloyu duzgun taktigini soyleyen ve psunun kendi kablosunu, gpunun kendi aparatini kullananlarda da bu raporlamalar oldu. Hatta baska forumda yanlis hatirlamiyorsam 5070 Ti gpusunun kablolari duzgun takmasina ragmen yandigini soyleyen okumustum. Dedigim gibi belki...
kaliteli PSUya benziyor illa ki de ozellikle 5000 serisi gpular biraz sorunlu. Dun redditte yabanci bir kullanici yeni uretim Nzxt C1000 psu icin rtx 5090 kullaniminda kablo yandi sikayeti yapmis. Nvidia kendi kablosunu da cikarmis galiba. Atx 3.2, PCIe 5.2 standardini mi beklemek lazim ki.
Kontrast iyidir. kasalarin kendisi cirkin geliyor bana, icindekiler ayni renk olsa daha az gorulse ne yazar :) bana kalsa uzay montaj yaparim oyle kullanirim hasar ve statik elektrik riski olmasa.
Bu AIOyu kulanan var mi? performansi nasil?
PC teknolojisi giderek verimsizlesiyor. Baska teknolojik aygitlarda turlu regulasyonlar uygulanirken bir gpunun tek basina 600w tuketmesi basli basina sorun (5090 - kisa sureli peak degeri 900wa ulasmis) bir kettle kadar olmasa da PC aygitlarinin guc tuketiminde gelecek pek parlak gorunmuyor...
Aslina orada mat VA LCD panelin bile yuksek isikli ortamda 2. jenerasyon QD-OLEDden daha iyi siyah derinligi verdigini soyluyor. 5. jenerasyon QD-OLEDlerle testi yenilerler, siyah derinligi ve kaplama (morumsu siyah) biraz daha duzeltildi deniliyor.