Parça parça kendin toplayacaksan forumda gezinerek ve birkaç hafta sabrederek indirime girenlerden yapıştırmanı tavsiye ederim. Ucuza kaliteli toplamış olursun. Ayrıca neden 7500x3d 7800x3d al bütçe el veriyorsa
sıcaklık değerleri gayet iyi. fps sanki bi 10 15 daha yüksek olmalı ama. bi araştır önce 4060 ortalama fpsi kaç olmalı furmarkt için. eğer bu değer düşükse karta bi afterburner üzerinden bakmakta fayda var güç limiti underwolt mu var diye.
reis bu arada kaliteli fan da alsan o hava sesi yüksek rpmde olacak haberin olsun. eğer rpm ayarlı fanlarsa sessiz mod-oyun modu gibi kullanabilirsin he
selam. kasayı açıp tüm fanların arasına bir şey sıkıştırıp bi kontrol et. sorun fanlardan kaynaklıysa yağlayıp denemek bir alternatif. olmazsa fan olarak corsair rs 120 r önerebilirim 3lüsü 1500tl civarıydı 6 adedi 3k olur. kasa almak da çözüm olabilir ama kaliteli fanlı kasalarda da fiyatlar...
prime serisi için konuşuyorsak 650 bende var. memnun muyum evet ama voltaj ayarlarını kendim manuel yapana kadar ciddi karnel power hataları yaşadım. 850 için aynı durumlar olur mu bilmiyorum ama ben almışken imkan varsa pahalı ve üst modeli almak taraftarıyım artık. yarın x3d işlemci çeker...
Msi MPG 650 80 gold kullanıyorum. almışken kaliteli alayım kafam rahat olsun demiştim. kafama s. keşke 1000w falan alsaydım upgrade yapamıyorum daha fazla :)
Umarım alt limit kısmı doğrudur. Emin değilim o yüzden kesin bir şey diyemeyeceğim. Zaten belge kısımları işin içine dahil olursa 300-500 tl için uğraşılmaz bile. Para gelene kadar %25-30 kayboluyor zaten :)
o şekilde düşünme. psu lu kasalar var 4e 5e. ki ilk başta işimi görsün diye alıyorsun sonra aman gürültüsüz çalışsızn muhabbeti başlıyor ekstra masraf :D
istisna belgesi gerekiyor. ben de youtubedan birtakım kazançlar çektim. bunun için mümkünse emekli veya aktif çalışan birinin gidip istisna belgesi alıp onunla da bir banka hesabı açması gerekiyor. daha sonra o hesaba çekim yapınca 2mn a kadar yanılmıyorsam %15 vergi kesintisi yapılması...
kullandığım fanlar kendi arasında kablolu yani tek fanda 4 kablo çıkışı var. kasada olabilecek hemen her şey var. kablo kirliliği 0 diyebilirim. o açıdan biraz eliniz yatıyorsa görsel kirlilik yok. ama şu an 1 kablo daha eklemeye çalışsam aralardan çıkarmak bir tık zulüm :D
1 yıl kadardır kullandığım kasa. Öncelikle üzerinde gelen fanlar 3 adet rgb sanırım kasa düğmesinden 7-8 farklı ayarı vardı. fanlar kaliteli değil sabit rpm döner biraz uğultulu çalışır. Molex bağlantı. (kablosu var mıydı yok muydu hatırlamıyorum. psu kablosuyla bağlamıştım. ) 32 cm kadar gpu...