Selamlar arkadaşlar. ATK Blazing Sky X1 Ultra Mouse'um 8K'da FPS drop yaşatıyor. Program olarak indirdim o şekilde kullanıyorum. Kutu içinden çıkan dongle ile kullanıyorum. Bilgisayarımın özellikleri aslında bence iyi. Ryzen 7 9800x3d işlemcimi X870 Aorus Elite WIFI7 anakartımda 2x32GB 5600Mhz...
Aynı fikirdeyim ekran kartı konusunda, elimde yeterli ekipman olmadığı için güvendiğim bir firmaya teslim ettim bilgisayarı, bu sorunun SSD'den kaynaklı olabileceği ile ilgili bir düşünceleri var, Gamepower Warcry kasamda açık camlı şekilde çalıştırıyor olmama rağmen M2 SSD 55-60 derece ısılara...
Şimdi deneyeceğim.
Sorunum artmaya devam ediyor, sadece fivemde değil herhangi bir ekran kartı kullanan oyun veya uygulamada bu sorunu yaşıyorum şuan. Normal GTAV story modda da yaşanıyor sorun, EA FC25'te de. Furmark2 programında denedim 12 dakika boyunca sorun olmadı tam ekrandaydı...
Hayır FC 25, LoL vs denedim herhangi bir sorun yok
Güç kaynağını denemek için de test var, ekran kartı ve işlemcimi de full yükte çalıştırdım herhangi bir kapanma sorunu olmadı. Bu testte bireysel olarak hepsini denememin yanı sıra kombinleyerekte yaptım yüksek güç tüketiminde bile sorun...
Bilgisayar neden tak diye kapanır?
Bilgisayarım Fivem sunucusuna girdiğimde belirsiz zamanlarda mavi ekran bile vermeden tamamen kapanıyor. Bir sürü farklı yöntem ve sorun tespit çalışmam boşa çıktı, bilgisi olan yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum çünkü kimse yardımcı olamıyor...
Bu kadar etkiliyor olması normal mi? Az önce spiderman remastered oyununda rtx açıkken 60-100, kapalıyken 110-144 arası fps ile oynayabildim. Lolde bu düşüklüğü nasıl toparlarım?
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar diliyorum. Benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Kullandığım sistem
Ryzen 5 3600
ASUS Tuf B450 Plus Gaming
4x8 GB 3600 MHZ DDR4
RX 590 Sapphire
1 TB M2 NVME SSD
700 Watt Bronze PSU
Kullandığım sistem bu şekilde iken 2. el bir ekran kartı aldım Asus...