Neler Yeni

Bilgisayar neden tak diye kapanıp yeniden açılıyor?

BugFinder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Görgün

Bilgisayar neden tak diye kapanır?​

Bilgisayarım Fivem sunucusuna girdiğimde belirsiz zamanlarda mavi ekran bile vermeden tamamen kapanıyor. Bir sürü farklı yöntem ve sorun tespit çalışmam boşa çıktı, bilgisi olan yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum çünkü kimse yardımcı olamıyor.

Denediğim sorun tespit yöntemleri:​

-İşlemci, RAM, PSU, Ekran kartı tekil ve hepsi birlikte tam güçte stres testlerinden sorunsuz geçti. (OCCT)-Cmd üzerinden "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" ve "sfc /scannow" komutları.
-Fivem datasını temizleyip temizleyip yeni sunucu datasıyla kurulum.
-Fivem komple sıfırdan silip yeniden kurulum.
-GTAV dosya doğrulama.

Bunların ışığında bana yardımcı olabilecek birileri var mı lütfen yardımcı olun.

Sistem özelliklerim: Ryzen 7 5700x RTX 3070 2x16 32GB 3600MHZ Ram 1TB M2 SSD.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
HasHoca

Bilgisayar neden tak diye kapanır?​

Bilgisayarım Fivem sunucusuna girdiğimde belirsiz zamanlarda mavi ekran bile vermeden tamamen kapanıyor. Bir sürü farklı yöntem ve sorun tespit çalışmam boşa çıktı, bilgisi olan yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum çünkü kimse yardımcı olamıyor.

Denediğim sorun tespit yöntemleri:​

-İşlemci, RAM, PSU, Ekran kartı tekil ve hepsi birlikte tam güçte stres testlerinden sorunsuz geçti. (OCCT)-Cmd üzerinden "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" ve "sfc /scannow" komutları.
-Fivem datasını temizleyip temizleyip yeni sunucu datasıyla kurulum.
-Fivem komple sıfırdan silip yeniden kurulum.
-GTAV dosya doğrulama.

Bunların ışığında bana yardımcı olabilecek birileri var mı lütfen yardımcı olun.

Sistem özelliklerim: Ryzen 7 5700x RTX 3070 2x16 32GB 3600MHZ Ram 1TB M2 SSD.
Başka oyunda da aynı şey oluyor mu?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Genelde güç kaynağından dolayı direkt kapatır sistem kendini, diğer bir ihtimal anakart olabilir. Stress testine çok güvenmemek lazım bu arada.

BugFinder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Görgün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka oyunda da aynı şey oluyor mu?
Hayır FC 25, LoL vs denedim herhangi bir sorun yok
Genelde güç kaynağından dolayı direkt kapatır sistem kendini, diğer bir ihtimal anakart olabilir. Stress testine çok güvenmemek lazım bu arada.
Güç kaynağını denemek için de test var, ekran kartı ve işlemcimi de full yükte çalıştırdım herhangi bir kapanma sorunu olmadı. Bu testte bireysel olarak hepsini denememin yanı sıra kombinleyerekte yaptım yüksek güç tüketiminde bile sorun yaşamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu test ekranı anlıktır, altta Fivem program olarak açık sunucuya giriş yapma ekranındayım sadece. Bir kapanma yaşamadım henüz.

Ekler

• resim_2024-12-10_010655206.png
    resim_2024-12-10_010655206.png
    74.9 KB · Hit: 16
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Benan Kankaynar
Aynı sorun ile ben de karşılaştım bu adımları uyguladım ve düzeldi

- Denetim masasına girin.
- Sistem ve güvenliğe girin.
-Sistem sekmesine girin.
- Gelişmiş sistem ayarları yerine gelin.
- Başlangıç ve kurtarma yerinin altında ki ayarlar bölümüne gelin.
- Orada otomatik olarak yeniden başlat işareti olacaktır, tikini kaldırın.

BugFinder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Görgün

-Sistem sekmesine girin.
Şimdi deneyeceğim.

Sorunum artmaya devam ediyor, sadece fivemde değil herhangi bir ekran kartı kullanan oyun veya uygulamada bu sorunu yaşıyorum şuan. Normal GTAV story modda da yaşanıyor sorun, EA FC25'te de. Furmark2 programında denedim 12 dakika boyunca sorun olmadı tam ekrandaydı, programın ss ini alıp buraya atacakken (ss programı olarak lightshot kullanıyorum) lightshot açıldığı anda reset attı. Ekran kartımda sorun veya sıkıntıyı neyle nasıl tespit edebilirim?

-Sistem sekmesine girin.
Maalesef değişen bir şey olmadı.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,200
İsim
a l p e r
Sorun PSU. Csde lobiye girer girmez, PUBG'de paraşüt açılır açılmaz pat diye yeniden başlıyordu bende sistem. Değiştirmen lazım, kesinlikle çözülecektir.

Ekran kartı yüzünden de sistem kapanmaz, kapansa bile bi hata verip öyle kapanır.

.YUNUS.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
YUNUS
Ayni olay Benim de basima geldi... Uzun bibaraştirma Yapmistim. KARNEL 41 diye bir hata olayi var. Onu bir arastir Çok sinir bozucu bir olay .. Malesef Bizim iş yerine Gelen Yeni Pc de bile Bir müddet oldu Ve sonra Kendiliginden Duzeldi Windos Güncellemeleri ile alakalida olabilir. Diye dusundum ben..

BugFinder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Görgün
Sorun PSU. Csde lobiye girer girmez, PUBG'de paraşüt açılır açılmaz pat diye yeniden başlıyordu bende sistem. Değiştirmen lazım, kesinlikle çözülecektir.

Ekran kartı yüzünden de sistem kapanmaz, kapansa bile bi hata verip öyle kapanır.
Aynı fikirdeyim ekran kartı konusunda, elimde yeterli ekipman olmadığı için güvendiğim bir firmaya teslim ettim bilgisayarı, bu sorunun SSD'den kaynaklı olabileceği ile ilgili bir düşünceleri var, Gamepower Warcry kasamda açık camlı şekilde çalıştırıyor olmama rağmen M2 SSD 55-60 derece ısılara ulaşıyor, sorun bu olabilir mi sizce?
Ayni olay Benim de basima geldi... Uzun bibaraştirma Yapmistim. KARNEL 41 diye bir hata olayi var. Onu bir arastir Çok sinir bozucu bir olay .. Malesef Bizim iş yerine Gelen Yeni Pc de bile Bir müddet oldu Ve sonra Kendiliginden Duzeldi Windos Güncellemeleri ile alakalida olabilir. Diye dusundum ben..
Herhangi bir kernel hatası almıyorum olay görüntüleyicisinde sorun o zaten. Bilinmezlik.

Sorunum aynen devam etmekte. Sıfır Samsung 990 EVO ile format atıp denememe rağmen sorun çözülmedi. PSU değiştirmeyi deneyeceğim birkaç saate, ekstra önerisi olan var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,890
Üyeler
162,745
Son üye
kaanakyol10
Top Bottom