Dostlar elimde 7800XT ve 5700X var. Gezgin gibi diyar diyar, forum forum gezdim ne yapsam bilemedim. 2x16 gb ddr4 ram takacağım. PSU ve kasa önerilerinize açığım. Anakart m-ATX. Teşekkürler şimdiden.
BÜTÇE: TOPLAM 5-6K. 4-5K ÖNERİRSENİZ MEMNUN OLURUM.
Ben tam 1 yıl önce 600 TL'ye almıştım. Mouse gerçekten büyük elleri olanlar için bir nimet, sensörleri oldukça kaliteli, Corsair yazılım desteği de çok güzel. Ancak şu anki fiyatının ederi bir mouse mu? Sanmıyorum. 3 ay önce 1200'e G Pro Wireless aldım.
NOT: Bence bu mouse FPS'ten daha çok MOBA...
Çok teşekkür ederim dostum ellerine sağlık gayet güzel sistem olmuş. Olası yazılım sıkıntılarıyla başım ağrımasından ötürü korktuğum için bütçemi bi 5bin daha arttırıp 4070 almayı düşünüyorum. Fena olmaz sanki?
Ben de amd gpu alacaktım ama dediğiniz gibi param biraz kıymetli olduğu için şu günlerde riske atmayıp bütçemi aşarak nvidia gpu alma kararı aldım. Driver sorunlarını çözebilirlerse harika kartlar aslında. Bir de gözünüzden kaçtıysa bir çözüm yolu daha attım bir denerseniz belki mutluluğa...
Dostum dediğin gibi muhtemelen bellek frekansından ötürü problem yaşatıyor amd driverları. İade edip başka bir karta geçsen dahi yaşama ihtimalin var maalesef. Bir sonraki driver güncellemesine kadar düşük frekansta kullan istersen sonra tekrar denersin. Ya da iade edip sıfırdan bu sorunları...
Arkadaşlar bütçem ₺35.000. Halihazırda 2K monitörüm var. Hazır sistemler bir tık güvenilmez geliyor niyese. Yine de hazır-toplama sistem tavsiyelerinize açığım yeter ki beni güzel bir süre götürsün 2K oyunculukta.
Çok kısa bir araştırma yapmıştım bu konuyla alakalı şimdi tekrarda gözden geçirdim birçok kışı frekans ayarlarını fabrika ayarlarına çektiğinde ya da bilgisayarındaki bir virüsü farkedip sildiklerinde düzelmiş. Çok komplike bir sorun gibi durmuyor aslında bilemedim pek.
1683543530
30.000 TL ama...
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6800 XT almayı düşünüyorum. RTX 3000 serisinden VRAM yüzünden inanılmaz soğudum. 4000 serisi de pahalı geliyor. Bulabildiğim en uygun 6800XT modeli buydu kullanan ya da bilgisi olan bu kart hakkında bilgilendirebilir mi? İnternette hakkında pek bir yorum bulamadım.
Evet dediğiniz gibi birisi machine learning diğeri algoritma kullanıyor. Ama biri açık kaynak kodlu diğeri nvidia'nın elinde. Birisi yapay zeka kullandığı için, diğeri de daha çok gelişmeye açık olduğu için ikisi de tercih edilebilir geliyor bana.