canweston isimli üyenin son içerikleri

1. canweston

Yardım İkili Bios Ne Kadar Önemli

9800x3d ve 9950x ile lumion 4k render alan sürekli açık cihazlardan 2 tane kart geri geldi . Garantiye gönderdim serviste bios atılıp çözüldü dendi .İki cihazda bios flash yememişti . Aynı ay içinde geldikleri için tahminim bir bios versiyonu sistemi bozuyordu . Genel olarak kullandığım bir...
  2. canweston

45000 Lira Bütçe ile Laptop Önerisi

Özür dilerim belirtmeyi unuttum hocam kabaca söylemek gerekirse içinde güçlü grafik kartı olan oyuncu cihazları genelde hafif yada kibar değildir . Öyle ise ya ekran kartı gücü düşüktür yada çok pahalıdır. AAA oyunlar için harici ekran kartına ihtiyaç duyuyoruz . Basit fps oyunları ise genelde...
  3. canweston

Sistem Ortalama Ne Kadar Eder

Kendin satarsan 15-16bin TL arası deneyebilirsin . Geçen hafta ikinci el aynı sistemin 3060 ekran kartlı ve 512 ssd olan hali 19.000TL den satıldı . 3060 8-9bin TL arası bulunulabilir 5500xt ise 4-5bin TL arası bulunuyor zaten hesaplayınca da ortalama dediğim tutar aralığı çıkıyor ...
  4. canweston

Yardım İkili Bios Ne Kadar Önemli

Sürekli overclock denemeleri yapmayacaksan bir amacı yok bence normal kullanımda artık . Önceden bios bozulursa tekrar yazmak durumunda kalıyorduk ancak artık bios flashback girişi var . Bırak ikinci bios çipine işlemci , ram takılı olmasa bile hazırlayacağın usb bellek ile bios atabiliyor .
  5. canweston

45000 Lira Bütçe ile Laptop Önerisi

Bir 5k daha çıkabilirseniz , 55.000 TL'den ASUS5K kuponu ile 50.000 TL'ye düşüyor sıcak fırsatlarda konusu da var . Fiyat performans olarak bu bütçede en iyi cihaz konumunda bence başka cihaz bakma bile . Attığın Lenovo Loq cihazdan da çok daha güçlü ...
  6. canweston

Forum Hangi Ekran Kartını Kullanıyor

Çok kart gördük hocam ama dünya gözüyle Rx Vga 64 görsek fena olmazdı hani :)
  7. canweston

Forum Hangi Ekran Kartını Kullanıyor

Kendi sistemimde Sapphire RX 6900 XT Nitro+ Se , ofis bilgisayarımda Asus RX 580 Rog Strix . Uzay montaj ve test bilgisayarlarındaysa Asus Phoenix RTX 3050 , Asus RX 570 Rog Strix ve Asus GT710 SL kullanıyorum . Fanboy değilim :)
  8. canweston

Yardım AMD Ekran Kartı Kod 43 Hatası

7900XT ile aynı sorunu yaşadım dün W10 işletim sisteminde . DDU ile sürücüleri kaldırıp manuel olarak 26.6.1 sürümünü indir . İndirdikten sonra interneti kes yüklemeyi başlat . Adrenalin kurulumu bitince sorun çözülene kadar indows güncelleştirmesini duraklat ve adrenalin otomatik...
  9. canweston

7500f ve 5060 Ti İçin Psu Önerisi

Geçerli değil c4 diye dalga geçilen mining çıkması güç kaynaklarını bile denemek için kullandım .Çok nadirdir 80+plus bronze bir güç kaynağı patlayacak , parçaları yakacak . En büyük sıkıntı sürekli elektrik gidip gelen yerlerde yaşanılıyor . Evet daha düşük kaliteli Çin kapasitörler ve...
  10. canweston

Sistemim Ne Kadar Eder?

Tek tek parçaları ilana atar beklerim dersen 35k'nın az üstü etme ihtimali var , istersen o fiyattan kasa haliyle deneyebilirsin . Ancak elden çıkartmak istediğinde bilgisayar işi yapan veya al sat yapan biri o fiyatları vermez , o yüzden 30k civarı eder .
  11. canweston

Laptop Terlemeye Çözüm Var mı

Laptoplarda bu sorunla çok karşılaşıyoruz hocam ancak en mantıklısı gaming cihazlarda olabildiğince az dokunmak klavyeye. Harici klavye almak klavye deformasyonunu engeller ve klavye bozulduğunda garanti sonrası uçuk fiyatlarla karşılaşabilirsin ne yazık ki . Yine de kullanmak istersen cihazına...
  12. canweston

10.000 TL'ye Sistem Ne Toplarım?

Merhabalar hocam .İkinci elde r5 3600 , B450 anakart yada daha düşük seviye A320 anakart . A320 olacaksa güncel bios atılmış olsun . 3000mhz , 3200mhz yada 3600mhz 2x8gb yada 1x16gb ddr4 ram , 256gb , 480gb , 512gb arası sata yada nvme m2 ssd , Rx580 ekran kartı , 600w psu + kasa kovalaman...
  13. canweston

AMD İşlemci İçin Kule Tipi Soğutucu

Segotep FZ6 pro alabilirsin . Gaming gecesini beklersen ince hesapta 1.300 TL bandına düşüyor genelde.
  14. canweston

Devasa Pc Topladım Donanım Arşivine Rakip :)

Ben kurduğum sistemleri paylaşsam yanar ortalık o zaman . Fiyatını söylemeyeyim :))
  15. canweston

İkinci El 9700x İşlemci mi Geldi?

Parmak izi olması önemli değil plastik kutudan çıkartırken eldivensizse parmak izi kalıyor . Adetli aldığım traylerde genelde parmak izine denk geliyorum Vatan , Penta , Exa ,Bulut vs. Önemli olan montaj izi ne üstünde ne de köşelerde yok . İçini rahatlatmak için söylemiyorum güvenle...
Geri