cihan1321 isimli üyenin son içerikleri

1. C

Cachyos Vs Windows 11 Karşılaştırmalı Oyun Testi Steam Epic

Şuanda çaresiz değiller ama ona doğru gidiyorlar. windows phone olayı gerçekten rezaletti ki ciddi para harcadı microsoft. Her yatırım ne kadar para harcarsan harca başarılı olacak diye bir şey yok. Microsoftta para var çünkü mevcut müşterisi çok pazar payı çok yüksek bu yüzden para kazanıyorlar...
  2. C

Söylediklerine aynen katılıyorum. O arkadaşa da hiçbir bilgin yok demene gerek yok bilgisi var tabi ki görüşleri bakış açısı farklı. Farklı görüşlere fikirlere saygı duyalım kendi bildiğimizi ve gerçek verileri ortaya koyalım tartışalım medenice. 1781836247 Şimdilik tek el masaüstü pc...
  3. C

Linux'a ilgi var şuan bile var çok geçen var bir nedeni de windows 10 desteğinin sona ermesi ve windows 11 i beğenmemeleri bir sürü hataların çıkması, updatelerin çalışan şeyleri bozması, hantallığı yavaşlığı, her yere copilot sokması, telemetry verilerini alması, gizlilik mahremiyet insan...
  4. C

Evet aynı dili konuşuyoruz ama bazı şeylere katılmıyorum. Mesela dünyadaki bütün sunucular linux. Masaüstü bir sürü dağıtım var artık ve özgür herkes geliştiriyor ve geliştirebilir. Şuan ki ve ileride ki durum böyle kalmayacak geçebilen geçiyor bir linux dağıtımına ve bu bir süreç. İnsanların...
  5. C

Herkes güldü daha bunun gibi neler var. Microsoft tekel olduğunu düşündüğü için önem vermiyor ve ekibine de önem vermiyor beta tester bölümünü de kapattı düzgün test edilmiyor. Yazılımcıları da eskisi gibi kaliteli değil insanlar mecburiyetten kullanıyor büyük çoğunluğu 1781789975 Zaten sorun...
  6. C

Kesinlikle düşük sistemlerde çok hızlı çalışır. Çok eskiyse sisteminiz antiX Linux dünyadaki en hızlı işletim sistemidir. Cachyos ta çok hızlıdır. Çok rahatlıkla kurabilirsin windowstan geçersen eşekten inip ata binmiş gibi hissedersin. Videolarımı izleyip karar verebilirsin.
  7. C

Sana katılıyorum amaçları o zaten. İşte bu sebeplerden linux dünyası bunu kabul etmediğinden senle benle aynı şeyleri düşündüklerinden izin vermiyorlar yoksa çalışmıyor değil yapılmıyor değil istemiyorlar izin vermiyorlar kernel seviyesinde olmasına gizlilik insan hakları vs gibi konulardan dolayı.
  8. C

Kendi updateleri ile sistemi bozan windows 11 in ayakta kalma sebebi anlaşmalar alışkanlıklar ve windows tabanlı yazılımlar kullananlar mecbur zorunlu olduğu için bunlar olmazsa ayakta kalamazdı zaten
  9. C

Rica ederim. Bunun olayı ne diye sorduğun için ne olduğunu açıkladım. Fps i 120 fps e sabitlediğinde (V-Sync, G-Sync veya oyun içi FPS kısıtlayıcı kullanarak) %1 Low FPS değerinin de teorik olarak 120 FPS'e yaklaşması beklenir. FPS Sabitlemek Neyi Değiştirir? FPS sabitleme donanımınızın...
  10. C

Oyun performansında en çok kafa karıştıran ama aslında en önemli değerlerden biri olan %1 Low FPS (veya 1% Low), oyunun "akıcılık hissini" belirleyen en kritik metriktir.Oyun oynarken anlık olarak gördüğün FPS (saniye başına kare hızı) sürekli değişir. %1 Low FPS, bir oyun oturumu boyunca...
  11. C

gelmek zorunda valve steamos linux tabanlı olduğundan ve oyun sattığından müşterilerine şunu diyemez anti cheat özellikli oyunları satın alırsanız oynayamazsınız diyemez dedirtmez ve dediğim gibi baskı yapıyor oyun üreticilerine. Asıl sorun oyun üreticilerinin linuxlardan para kazanmamasından...
  12. C

Zaten bir tek anti cheat özellikli oyunlar kaldı aslında bu da çözülürdü çoktan sebebi kernel seviyesinde olmasından kaynaklanıyor linux kerneli elletmediğinden oluyor bu aslında yapabilirler yapılamadığından değil. Bunu da bir şekilde çözecekler çünkü steamos linux tabanlı ve bir noktadan sonra...
  13. C

Çok normal windows sistem kaynaklarını tüketiyor gereksiz yere ve hantal. Linuxlar öyle değil Cachyos ta bu konuda çok çok iyi sistem kaynakları konusunda cimri ve performans odaklı hızlı
  14. C

Steam oyun üreticilerine ciddi baskı yapıyor. Kendi işletim sistemi Steamos ta Linux tabanlı. Linux tarafında sadece oyun konusu kalmıştı o da halloldu videomu izlediysen yada izlersen göreceksin sadece anti cheat özellikli oyunlar oynanmıyor diğer her şey oynanıyor çalışıyor hemde windows...
  15. C

Kesinlikle yardımcı olacaktır çünkü çok detaylı videolar. Kullanabileceğin en iyi ve alternatif programlardan oynayabileceğin oyunlara kadar her şey var.
Geri