Ben de bu konuyu atacaktım. Son çıkanlarda hikayenin öyle deri nbir bağlantısı yok. Göndermeler var. Vallhalla pandemi dönemi çok satan ve en sevilmeyeni, Odyssey daha çok seviliyor. Origins ise RPG görünümlü AC'lerin ilki ne seviliyor ne sevilmiyor.
Eski oyunları oynarım diyorsan ben Ezio...
Puanı düşük ve bu bellek fiyatlarına göre fiyat aşırı ucuz. Tekrar bellek satmak istemiyorum elden çıksın diye düşünüyorsa belki de, böyle bir düşüncede olsa eş, dost'a satardı.
Idefix'de malum Turkuvaz medyanın kitap sattığı site. Çok arkanızda duracağını sanmıyorum, kısaca dolandırılma...
Benzer işlemci ve 4060 var. O FPS değerlerini görsem de oyun genelde 150-180 arasında gidiyor. İstikrarlı çalışmıyor. Bu ara Valorant'da oynuyorum, o da eskidenm daha istikrarlı %1 FPS verirdi. 400-500 civarı bir şey gösteriyor ama %1 350 civarına çok düşüyor. Bu da çok akıcı olmayan bir oyun...
UE5 içeren oyunlarda oluyorsa işlemci undervolt deneyin. Intel'in maalesef sadece 13. 14. nesil de daha çok bu sorunlar yaşanıyor. Diğer serilerde de maalesef var. Stutter yaşarsınız, oyun çöker veya yeniden başlar.
Farkları bunlar. Serenity biraz daha yumuşak olduğundan orta hız gibi düşünebilirsin. Ne kadar sertse o kadar hızlı gibi. Sunet ise kontrol.
Anime kızlı olan ise Storm yüzey ve tasarım, boyut vb. özel fiyat farkı var. Limitli ürün. Ben hybrid iyi olacağını düşünüyorum. Ama hız da istersen Storm...
Cam mouse pad daha akıcı olduğundan bence Valorant gibi oyunlarda çok uygun değil. Ayrıca sürekli tozlanmasın diye silmeniz ve daha uzun ömürlü olacak skatezler almanız, skatezleri de belirli aralıklarla yenilemeniz gerekiyor. Bence tasarımı hoş göstermesi dışında çok da artısı yok.
Bütçe...
Sürmekten yana sorun yok. Olay cihazı söküp ve takabilmende bitiyor. Bunu becerebiliyorsa, termal macun yanında genelde böyle bir kaşık gibi bir şey gelir. Azıcık sürüp onunla dağıt. Yok çarpı yok bilmem neye işini bırakma.
Bu arada dizüstü için termal ped de alınabilir...
Benim de kafam karıştı. A9 Plus veya Fantech Helios 2 alın bence, boş verin diğer önerimi.
https://wraithesports.com/products/atk-dragonfly-a9-wireless-mouse?variant=49240008556737
https://wraithesports.com/products/fantech-helios-ii-1k-wireless-mouse
Alıcısı çıkıyor olması lazım. Sadece 4K Hz için gereken dongle çıkmıyor diye belirtmişler. Yine de içime bir kurt düştü. Bence iletişime geçin almadan önce.
İçerisinde sadece 4K Dongle yok. Kendileri çıkarıp, ayrıca satıyor da olabilirler. Mchose kutu içerikleri nasıl bilmiyor. Sitede de satıyorlar. Ama inanın çoğu oyunda 2K-4K Hz kullanmıyorsunuz bile. Yani 1K Hz gayet yetiyor. Burada sensör ve işlemcinin sağladığı avantajlar daha önemli...
Bu ürünü öneriyorum. GameRaider yani Gaminggen markası. Manyetik switch, özellikleri güzel ve Gamingen bu ürün için yedek switch vb. de satıyor. Manyetik switch hem yazım hem oyunda avantaj ve konfor sağlıyor. Ayrıca klavyede numpad kısmı şart değil. Daha az alan kaplıyor...
Wintoys, Shutup10, Privacy Sexy, Optimizer gibi yazılımlar arka planda çalışmıyorlar. Defender kaldırma aracı tarzı şeyler bunlar.
Yine de basit kullanıcıya bunlardan sadece Wintoys öneririm. Diğer saydıklarımı denedim, daha fazla gizlilik için Microsoft'un veri çeken çoğu şeyini kapatıyorlar...
İlk testte çatışma vb. giriyor. Bence alabileceğin FPS değerleri 180-200 civarı. Ama video 7 ay öncesinin oyunu bozan bir güncelleme geldiyse bilemeyeceğim. Testlere bakarak çok kıyas yapmak da iyi değil. Neyse FPS düşmeleri için genel bir yazılım ve bakım kontrolü yapabiliriz.
Düşme gibi...