iki gündür tek ramle kullanıyorum saatlerce oyun da oynadım hiç hata almadım. dediğiniz gibi sorun ram kaynaklı artık tamamen emin oldum artık. çok çok...
Memtest sonucuna güvenmiyorum. Oyun falan oynuyorsan onlarda test et. RAM sorunluysa gün içinde mavi ekran verir diye düşünüyorum. Eğer bugün sorun olmazsa...
Her iki Ram i de tek tek teste tabi tutarken anakartın aynı Ram slotunu kullandınız değil mi? Anakartın slotundan kaynaklı bir durum olup olmadığını elemek...
evet öyle görünüyor. testi sorunsuz tamamladı ve o ram takılı olduğu sürece de bilgisayar hata vermedi. tabii hatayı biraz rastgele verdiği için kesin...
İlkini 30 cycle test ettim hata vermedi fakat testi bitirmedi. kendi kendine mi sonlanmalı?
Güncelleme: İlk testi sonlandırıp diğer ramle testi başlattım...
@Emre Zengin hocamın dediği gibi minidumpta Ramlerde hata vermiş, sırayla Ramleri tek tek takarak testmem5 usmus1 testini tekrar edin.
1759334664
Armory...
merhaba, test 0 error ile cycle 11 de tamamlanamadan kapandı. (ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY)
Bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama test sırasında...
Anlaşıldı, bu ikisinin bug check code kısmı sıfır olduğu için bize herhangi bir unsuru işaret etmiyor, minidump dosyasına bir saat sonra falan bakıp dönüş...
TestMem5 usmus1 ile test yaparken (xmp devre dışı), 0 error ile devam ederken hata kodu verdi ve kodu göremeden kapandı bilgisayar.
Olay görüntüleyicisi ve...
Sorun değil, hiç kimse bunları bilerek doğmuyor, bu forumdaki teknik konularda destek veren diğer arkadaşlar gibi ben de sorun yaşadığım için ve sorunuma...