kimse 5 nesil öncenin sorunlarını 9070xt nin üstüne atmıyo. o sorunlar gitti yeni sorunlar geldi. iki markayı da eksisi ve artısı ile olduğu gibi aktarmak lazım bilmeyene. amd daha sorunlu ancak uygun ve saf kas gücü sunuyo, nvidia daha sorunsuz daha optimize ve yapay zeka özellikleri çok daha...
öyle bende taksit var diye alabildim yoksa benimde bütçe 5070 bütçesiydi tatmin etmedi diye zorladım 5070ti a çıktım.
bu ahmet garip gurabasını da takma. amd yi babasının şirketi gibi savunup nvidia diyene ağzı köpüklü saldırıyo. geçen bi konu açmış ekran kartı rtx dkjflbgvkjdfbvkjdfbjv.
amd bazı can sıkan sorunları çözmüş olsa da hala sorunlu. özellikle driver ve parçaların çakışması konusunda. ama diğer yandan da saf kas gücü ve uygun fiyata yüksek performans veriyo. fiyatları aynı ama aslında güç bakımından 5070ti ile 9070xt yi kıyaslıyosun. birde yapay zeka özellikleri var...
msi ın 100r pz deki fanları rezaletti. 130r da nasıl bilmiyorum direkt söküp kendi fanlarımı taktım. nzxt nin rgbsiz fanları bi tık daha iyiydi. kendim endorfy fluctus fanlarını kullanıyorum. sessizlik üstüne tasarlanmış. ve montajlarsın bişe yok video izleyerek yavaş yavaş yap 1-2 saat sürsün...
valla h6 flow kullanmadım. 130r la ilgili de önerim alta ve üste ekstra fan takacaksan fanları takmadan anakrtı ve psu yu tak kasya. ekran kartı hariç tüm kablolamaları da yap. özellikle alt fanları takınca anakartın atx ise ulaşamıyosun alt portlara
lian li önermiyorum. kasayı alırken vatanda mağazadan aldım baya konuştuk ordaki reis ilgilendi. çoğu lian li de aynı sorunlar olduğunu söylediler. nzxt h6 flow önerdi, bu msi ı önerdi. malatyaya 1 tane gelmiş taksit de vardı aldım hemen. lian li yi boşver derim ki v100r giriş seviye bi modeli...
mlg edition ı var bende yeni aldım. aşırı güzel kasa çok kaliteli. lian li o11 dynamic mini v2 den geçtim. onun camları tam oturmuyodu bu kada hem camlar tam oturuyo hem de camda kauçuk var sesi izole etmek için.
7700xt 4060ti la 4070 arasında bi kart. 3080 den daha iyi ki aynı bile olsalar 6 yıl önce çıkmış bi karta geçmek saçma olur. ayrıca dediğim gibi saf kas gücü istiyosan analacağın kart yine amd. 7800xt bile çok mantıklı olmaz 7900gre ve üstüne bak