6400 çok zor 1:1'de AMD için burada 6200 de kalmak daha sağlıklı olacaktır. Dediğim testleri ne kadar uzun tutabilirsen o kadar iyi sadece sentetik test sonuçları ile kalma oyun içindede deneyimle en gerçeğe yakın sonucu orada alacaksın.
1790711773
tRP + tRAS = tRC bu DDR4 sistemlerden gelen...
4000 serisi ekran kartlarında mining çok az rastlardın en azından bir kaç test ile rahatça anlardın ama sistem fiyatı gerçekten iyi bu ram krizine göre. Laenn sen forumdaki arkadaşa yardım eden değil miydin pc konusunda :D
Anakartı Gigabayte yerine Asus alırsan benle @Efe D. unut kapitalist sisteme yenik düştü deriz senin için AIO içinde TYRX alınabilir bu arada. İşlemci olarak da r7 10800X3D 12 çekirdek olacağı söyleniyor
65635 TREFI pasif soğutmayla kaldırabilecek bir durum değil 50000 de bırakılabilir 1.45 de 6200mhz cl28 a-die ve ya m-die yiyeceğini düşünüyorum yemeyeni görmedim çünkü test olarak y-crunch vt3 testi 2 saat üstüne memtest5 yapabilirsin.
Tamam işte kit şeklinde olmadığı için dediğim sorun oluyor aynı marka ve model de olsa silikon kalitesi ve ya çip değişkenlik gösterebileceği için bu şekilde sorun ile karşı karşıya kalınabiliyor.
Doğru anladıysam eğer kit şeklinde değil de ayrı ayrı satın alındı. Sorunun nedeni sistem doğru training edemiyor ve bundan dolayı ayarı geri çekiyor açılsa bile stabilite sorunu olduğu içinde tekrardan başlıyor.
Benimkini kıskanmıyorsun hocam o kadar etiket attım cevapta yok alınmaya başladım ama :D
Bu arada normal oyun yüklenme sahnelerinde işlemci ani peek atıyor ondan kaynaklı oluyor.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-9-9900x-ile-occt-coklu-cekirdek-dunya-rekoru-1-yizzzz.1250327/post-11448445
Dediğim gibi anakart ve PSU yükseltmesi yapsa ve üstüne zaten düşündüğü gibi 2x16gb ram ve 1tb ssd yapsa gayet yeterli. Bu arada biz tartışıyoruz reis(Konu Sahibi) ortada yok :D
0 fiyatı yüksek çünkü 5070TI dediğin kart 80k olmuş adam tabii ki de gidipte 4080S fiyatını bir zahmet 50k yapsın 2. elde kas gücü daha üstünde örnek sadece bu fiyatların şişik olması krizden de etkileniyor ve bazı gürühta insanlar var hadise imzalı satıyor onlar ayrı :D
O testlerin çoğu Native testler iş MFG geçtiği andan itibaren Nvidia daha önde + Path Traycing + Super Resulation felan derken zaten fark inanılmaz artıyor 2. elde tercih edilebilir. Dediğim gibi işlemci artırmak saçma arada çok iyi kampanyalar oluyor Intel 14000 tarafında obları kontrol...