İmzadaki sistemi kullanıyorum tüm ayarlar max da path traycing açık ve Frame Generation 2x - DLAA keskin yumuşaltma var. 95 fps alıyordum Cyberpunk 2077 ile DLSS5'i açınca 75 dereceye düştü, herkesin o bahsettiği yok yarı yarı yarıya yok 5 fps felan olmadı ve grafikler inanılmaz hoş durmaya...
En doğru ve en net açıklama bu ama darboğaz denilen olayda bu durum zaten tabi bir çoğun bildiği gibi yanlış anlaşılan darboğazdan bahsetmiyorum. Bu neden işlemci ekran kartına görüntü işleyebilmesi için gönderir ama bu durumda ekran kartı çok güçlü kaçarsa işlemciye yük biner işlemci darlanmış...
Cahil olunca bir konuyu bildiğini sanınca böyle oluyor neymiş 7800X3D çok ısınıyormuş yok ya cidden öyle mi herhalde bir tek bu konuda senin haberin var arada performans farkı(işlemci bağımlı oyunlarda 1080P low oyunculuk durumunda %15-%18) gerçekten az 5k fiyatına değmeyecek kadar daha doğrusu...
Herhangi bir işlemci bile alsan %1 de %0.1 fark eder zaten. Oyunun optimizasyonun kötü olması işlemcinizden kaynaklanan bir sorun değil kaldı ki ihtiyacını R7 7800X3D bile fazlasıyla görecektir bu kadar üst noktada bir işlemci arayaşın da olman mantıksız. Hangi işlemciyi kullanıyorum bilmiyorum...
Yine ve yine komple teorileri Micron alırsan sorun yaşarsın yok takılma yaşarsın yok sistemin kasar bunları duymaktan midem bulandı. Gayet gönül rahatlı ile alabilirsin en azından Single Rank 2*24 48GB belleklerin olmuş olur(28K 32 GB ✅ ama 30K 48 GB ❌ gerçekten komedi :D). Herhangi bir şekilde...
Son kurduğun cümle çoğu kısmı hatalı anakart ve ram uyumsuzluğu diye bir sorun yok o baktığın veriler (QVL) anakart üzerinde alınmış test sonuçları sadece bir çok modeli göremeyebilirsin orada bu şu anlama gelmez bu ram benim ile uyumsuz bu durum işlemci ve ram içinde geçerlidir sadece XMP...
Anakart için diğer sistem parçalarına kıyasla yüksek bütçe ayırdığınızı söyleyebilirim bu bütçe ile daha iyi ram ve ya bence asıl önemlisi daha iyi işlemci seçilebilirdi. 2. soruna gelecek olursam ayı ayrı da alsanız sorun yaşamazsınız. PSU konusuna değinecek olursam kaliteli ve seni uzunca...
Katılıyorum ve ekliyorum herkes de E-sporcu kesildi 10-15 fps in peşine düşmüşler. 10800X3D için şuanda ne söylesek yalan olur bilgileri sızmadı ama tek ccd üzerine 12 Çekirdek koymayı düşünüyorlarmış bence güzel bir şekilde gelecek. He 12 çekirdeğe bağımlı oyun var mı yok 8 çekirdeğe bile bir...
Ben o yorumu çok merak ettim gideyim de biraz güleyim bare biz Abdullah'a çok ayıp ediyoruz desene o zaman en son sistemi yayınladığında adamı linç etmiştik :D