Psu büyük ihtimal işi bırakmış o değişecek böyle sağlıklı olmaz ekran kartı çok ısınıyor ona bakım yapman lazım macun değişimi yeterli olur işlemcine bi soğutucu alman lazım sürekli 100 derece olmaz anakartında çok ısınıyor gibi gözüküyor ve çok giriş seviyesi basit bi anakart değiştirsen iyi...
Hocam sıcaklıkların hepsi sıkıntı senin bilgisayarda işlemci 100 derece görüyor ekran kartı 95 derece anakart üzerinden gözüken 3v 1.9 v gözküyor ekran kartının pci e 12v kanalı 11.3 8 pin psu üzerinden gelen 12v 11.1 v değerler çok düşük bu voltajlarla bu ps zaten stabil çalışmaz anakart...
Bu testteyken ki değerlermi çünkü ekran kartı yüke girmemiş boşta çalışıyor ve w değerleri çok düşük çekilen voltajlarda aşırı az hem işlemci hem anakart bakımından ve ekran kartı yükte bile değil test yaptığınıza eminmisiniz.
Hocam benim bildiğim ön tarafa montajda hortumlar aşağıda kalır radyatörün içinde havada olduğu için havanın yukarıda kalması için sizin büyük ihtimal şuan pompaya sıvı gelmiyor sıvı soğutuyı bi ter çevirin hocam hortumlar aşağıda kalsın radyatörün boş tarafı yukarı baksın
1778184614
Böyle...
Hocam biosdan sıvı soğutmanın pompasını sürekli full performansa çekin ve tekrar aynı sorunları yaşıyormusunuz bi bakın pompa hızlanana kadar iş işten geçmiş olabilir yada pompa arızalıdır
Hocam 3060 ti 8 9 lira piyasada ki bu fiyatlardanda kimse pazarlık falan yapmaz en ucuz 4060 10 11 lira ve bu fiyatlardanda kimse pazarlık yapmaz kolay kolay dip fiyatlar bunlar bence 2. Elde eski nesil kart alıyosak ya giriş seviyesi kartlardan ucuza bakılmalı yada yıllarca götürcek eski güçlü...
Çin merkezli bi firma galiba belki daha önceden markasız endüstriyel üretim yapıyolardı bilmiyorum Türkiyeyede yeni yeni girdiler ve işini iyi yapan birçok servis hp f17 ve fehonda ürünlerini kullanıyor özellikle ptm yani onlardaki adı ile pcm bakımından değil termal pad olarak ürünleri cidden...
Test devam ederken orada parametler olması lazım işlemcinin voltajı sıcaklığı falan o ekranı scroll ile aşşağı kaydırın anakart mosfet sıcaklıkları ve ve voltaj değerleri olması lazım oranın fotosunu atın örnek olarak böyle gözükmesi lazım sizdede
Orijinal ptm var hocam sadece honeyvell değil fehonda markasının tavsiye ederim honeyvelli hiç kullanmadım ama bahsettiğim üründe testlerde aynı dereceleri gösteriyor termal macun olarak da çok fazla pump out sorunu yaşamış biri olarak söylüyorum halziyemiydi hanziyemiydi tam adını...
Pc nin güm diye kapanması genellikle voltaj düşüklüğünden oluyor herhangi bi undervolt veya oc yapmadıysan sistem stock ayarlardaysa occt indirip bi power testi yap 3 v 5v 12v kanallarının voltaj değerlerine bak hatta bizede fotosunu at bakalım tabi occt power testindede pc işi bırakmazsa.
Dediğim gibi 5 lira civarına gider ama kartı satmadan önce temiz driver ile kurup adrenalinden bi çipin mhz sini düşürün misal 6700xt ler 2300 2600 arasında çalışıyor modelden modele değişiyor bu hız sizin kartın base clocunu biraz düşürün yapabilirseniz bide undervolt edin kartı ve kartı...