echousername isimli üyenin son içerikleri

1. E

Yapay Zeka API Önerisi

groq - gpt oss 120b
  2. E

Yazılıma nerden ve nasıl başlamalıyım ?

Web ve mobil icin uygun bir baslangic noktasi. Baska alanlarda degil.
  3. E

Yazılıma nerden ve nasıl başlamalıyım ?

Once basit seylerden basla. HTML ogren. CSS olmadan sadece HTML ile bir sayfa olustur. Basit bir sey olsun. Mesela tuttugun takimin genel bilgileri, oyuncu listesi, hocasi, ilk 11 dizilisi. Burada vakit kaybetmekten cekinme. Yasin cok genc. Vakitten bol bir sey yok. Her gun saatlerce HTML...
  4. E

2026'da Javascript öğrenmek mantıklı mı?

merhaba, tek bir seye odaklan onda iyice uzman ol. en guzeli bu olur. bu bilgiler transfer edilebilir. iyi derecede python bilen birisi js ogrenmek isterse cok zorlanmaz. eger front-end tasarim tarafinda agirlik kazanmak istiyorsan react iyice ogren. web ve mobil birlikte olacagini dusununce...
  5. E

Yardım Web sitesini turhostta nasıl çalıştırırım.

Yapay zekaya sorun, coolify ile django uygulamamı nasıl yayınlayabilirim diye. Turhost domain ve hosting üzerinde olması gerektiğini söyleyin. Lakin, yüksek ihtimalle aldığınız hosting buna izin vermeyecektir. Uyguna hetzner üzerinden bir vps kiralayabilirsiniz.
  6. E

Yardım Angular ile laraveli nasıl birleştirebilirim.

herkes biliyor kimse bilmiyor durumu olmus. laravel api olacak calisacak. sanctum kullanin. angular frontend tarafinda calisacak. mono repo kullanmayin. iki ayri repo. farkli url'den iletisim saglanir. cors da ayarlayin. hepsi bu kadar. laravel + angular olmaz gibi sacma seylere kanmayin...
  7. E

60k laptop önerisi gerek

zenbook 14, 285h i9 islemcili, 32gb ram versiyonu. 55-58k arasinda. sizin icin en ideal cozumlerden.
  8. E

❌İndirim Bitti! MacBook Pro 16 inç M3 Pro İşlemci 36GB RAM / 512GB SSD - 74.822TL

Lokalde çalışan AI modellerinde ram daha önemli. Ayrıca GPU tarafında ekstra iki çekirdek de var. Şirketin verdiği M4 Pro var. 48 GB Ram. Normal kullanımda 28-30GB ram tüketiyor. Şahsi laptop M3 16/512. Benzer kullanımda 14GB ram kullanıyor. Yani MacOS aslında ne kadar rame sahipseniz o kadar...
  9. E

❌İndirim Bitti! MacBook Pro 16 inç M3 Pro İşlemci 36GB RAM / 512GB SSD - 74.822TL

36/512 versiyonu. Üstelik 16 inç. Belirttiğiniz linkteki laptop almıştım. Yeni almıştım. Bu modeli görünce kutusunu dahi açmadan bugün hemen iade ettim. Benim için 12GB ekstra ram ve daha büyük ekran daha önemli. 1747425610 16/512 versiyonu. Mağaza özel diye biliyorum. Ayrıca teşhirdi en son...
  10. E

Bu fiyata bir daha bulunması güç. 16" versiyon. M3 Pro işlemci. 36/512 konfigürasyon. Satıcı Amazon TR. 24-25 bin liralık net bir indirim söz konusu. 5000TL ödeme adımında düşüyor. Peşin fiyatına 6 taksit. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CM5TKLBG
  11. E

🔥İndirim MacBook Pro M3 Pro 18 GB 512 GB SSD 16.2" 75.000₺

Gülünç. Ben size tahmini değil gerçek bilgiler vereyim: M3 Macbook Air 16/512 -- qwen coder 2.5 7B oldukça seri çalıştırıyor. DeepSeek R1 14B ise 7-8 token hızında çalışıyor. Bu da optimizasyonlar yapılmamış hali. M4 Pro MacBook Pro 24/512 DeepSeek R1 22B modelinde MASAÜSTÜ RTX 5070Ti ile...
  12. E

ne amaçla almayı düşünmektesiniz?
  13. E

Pildeki performansı çok iyi. Windows bilgisayarlarda pilde performans kaybı yüksek. Fan sesi yok. Bazı modellerde fan dahi yok. Pilde yüksek performansı sunmaya devam ederken pil ömrü de 8-10 saati buluyor. Benzer bir kullanımda windows laptopların en meşhurları dahi (zephyrus serileri) 4...
  14. E

aksine epey yarar. 5070Ti ile 12gb vram sahibi oluyorsunuz. 5070Ti fiyatina alinacak 24gb ram bir macbook pro (16gb vram kullanimi ile) daha iyi performans verir.
  15. E

Yardım WordPress'te gelecek var mı?

wordpress, seo, seo optimizasyon, eklenti yönetimi, page speed, gtm (google tag manager), ga4 ve bunların optimizasyonu çok detaylı öğrenmeye ek olarak: orta düzeyde php, iyi düzeyde css ve html bilinirse (derin bilgi, yüzeysel değil) biraz da çaba ile işler bulabilir ve alabilirsiniz.
Geri