🔥İndirim MacBook Pro M3 Pro 18 GB 512 GB SSD 16.2" 75.000₺

Yapay zekada pek bir halta yaradığı söylenemez.
5070ti lı bir laptop varken ne kadar makul tartışılır.
aksine epey yarar.

5070Ti ile 12gb vram sahibi oluyorsunuz. 5070Ti fiyatina alinacak 24gb ram bir macbook pro (16gb vram kullanimi ile) daha iyi performans verir.

Neden windows gaming laptop almıyorsunuz ki ? Çok sesli deseniz daha güçlü olduğu için daha sesli . Kısıtlama yaparsanız ses duymazsınız. 5 kat daha iyi laptop alırsın bu fiyata

Neden windows gaming laptop almıyorsunuz ki ? Çok sesli deseniz daha güçlü olduğu için daha sesli . Kısıtlama yaparsanız ses duymazsınız. 5 kat daha iyi laptop alırsın bu fiyata
Pildeki performansı çok iyi. Windows bilgisayarlarda pilde performans kaybı yüksek. Fan sesi yok. Bazı modellerde fan dahi yok.

Pilde yüksek performansı sunmaya devam ederken pil ömrü de 8-10 saati buluyor. Benzer bir kullanımda windows laptopların en meşhurları dahi (zephyrus serileri) 4 saati zor görüyor. Gaming bilgisayarlar zaten böyle bir aktif kullanım durumunda 1.5-2 saati ancak görür. Daha hafif kullanım senaryolalarında bu süreleri 2 ile çarpmak gerekli.

Malzeme kalitesi üst düzey. Arıza vermiyor. Hafif. Taşınabilir. Yok hall sensör sorunu, yok uyku moduna geçmeme gibi dertleri yok. Kalite kontrolü iyi. MacOS gibi bir işletim sistemi var. Windows birçok konuda çok kötü. Ubuntu, Fedora, MacOS daha stabil.

Oyun oynanmayacaksa, windows bağımlı kullanımlar yoksa bence MacBook en fiyat performans ürünlerden. Son zamanlarda tek ciddi rakip Intel'in 258v işlemcisi oldu.

Pildeki performansı çok iyi. Windows bilgisayarlarda pilde performans kaybı yüksek. Fan sesi yok. Bazı modellerde fan dahi yok.

Pilde yüksek performansı sunmaya devam ederken pil ömrü de 8-10 saati buluyor. Benzer bir kullanımda windows laptopların en meşhurları dahi (zephyrus serileri) 4 saati zor görüyor. Gaming bilgisayarlar zaten böyle bir aktif kullanım durumunda 1.5-2 saati ancak görür. Daha hafif kullanım senaryolalarında bu süreleri 2 ile çarpmak gerekli.

Malzeme kalitesi üst düzey. Arıza vermiyor. Hafif. Taşınabilir. Yok hall sensör sorunu, yok uyku moduna geçmeme gibi dertleri yok. Kalite kontrolü iyi. MacOS gibi bir işletim sistemi var. Windows birçok konuda çok kötü. Ubuntu, Fedora, MacOS daha stabil.

Oyun oynanmayacaksa, windows bağımlı kullanımlar yoksa bence MacBook en fiyat performans ürünlerden. Son zamanlarda tek ciddi rakip Intel'in 258v işlemcisi oldu.
Halihazırda samsung a55 ve tab s9 fe kullanan biri için macbook air m2 önerir misiniz? Ekosistem özellikleri çok fark yaratır mı?

Yazılım öğrencisi ve aktif olarak yazılımcı olan biri olarak konuşuyorum. Aktif şekilde 4060'lı laptop ve M4 Macbook Air kullanıyorum. Macbook övmem için taşınabilirliği bile yeter. 2 yıla yakındır neredeyse her gün 4060'lı Asus TUF laptopumu şarj aletiyle beraber taşıdığımdan sırt ağrısını aktif olarak hissetmeye başlamıştım. O kadar fazla ağrı yapmaya başlamıştı ki çok fazla gezeceksek bilgisayarımı yanıma almayayım, dediğim günleri hatırlıyorum. Ekosistem de kendi başına da övülebilecek bir noktada. iPad'i kablosuz şekilde ikinci ekran olarak kullanmak, telefonu yönetmek gibi basit şeyleri bile o kadar stabil yapıyor ki şaşıyorsun. Base model kullanmama rağmen Windows'a göre her şey gereğinden fazla hızlı. Benim gibi aktif olarak oyun oynarım deyip Windows alıp, aldıktan sonra oynamayacaksanız; sadece işiniz için kullanıp belki arada MacOS için portlanmış oyunları da oynarım derseniz Mac'ten vazgeçmeyin.

Çok daha uzun süren pil süreleri, stabilite, sessiz ve minimal. İş için alan adama daha çok bu laptoplar. Oyun oynayacaksan zaten 4080-5070 laptop alacaksın.

Ayrıca işlemcisi çok güçlü.
oyun dışında render edit vs yapan birisiyse de alınabilir bir bilgisayar. bana kalırsa sadece ofis için kullanan, google araması, mail vs. için alacak olanın almaması gereken bir cihaz. 13k ya mis gibi windows ofis bilgisayaralrı var. bu bilgisayar bence neredeyse hiçbir kitleye hitap etmiyor diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim Windows bilgisayarim da var macbook m3 pro da var. Ayni projede React Native rebuild ederken windows'ta 18dk surerken macbook'ta sadece 1.5 dk suruyor. Birebir ayni proje. Ustelik macbook fanlari bile calistirmazken windows sistemde fanlar full rpm dönüyor. Simdi sen bu kompaktlik ile, bu pil performansinda, bu ekran kalitesinde ve benzeri diger ozelliklerinde rakibi bile yokken neyin NVIDIA'sindan bahsediyorsun ? Bu urun gaminin rakibinin NVIDIA oldugunu mu dusunuyorsun ? Ayni niş kitleye mi hitap ettiğini sanıyorsun ?
Eminim ki bu bilgisayarları user interface olarak deneyimlemedin, iş yapmıyorsun ve sadece oyun aracı olarak kullandığın bir windows sistemin var. Tabi ki senin için üretilmemiş Macbook cihazlar sana göre F/P gelmez.
hocam kullandığınız windows bilgisayar specs ini öğrenebilir miyim acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu apple ürünlerine fp diyenler ciddi anlamda patlatıyor.

Bir yanda cuda çekirdekli nvidia dururken mac cidden hiçbir halta yaramaz

Sadece zengin gözükmek isteyenlerin tercihidir. Yazılımcı desen anlarım da yapay zeka diyorsun bir de :D
bu arkadaşa da katılıyorum açıkçası. macbook kullanıcılarının alınmasını istemem ama yazılımla uğraşan birisinin bile bunu alması saçma. yazılım güç isteyen bir işlem değil, aynı taşınabilirlik işlevselliğini 13k lık windows ofis pcleri de yapıyor bana kalırsa.

aksine epey yarar.

5070Ti ile 12gb vram sahibi oluyorsunuz. 5070Ti fiyatina alinacak 24gb ram bir macbook pro (16gb vram kullanimi ile) daha iyi performans verir.
Kafayı yersin böyle mesajlar gördükçe.
Kimse tanışabilirliğine laf etmedi yada pil ömrüne diyorum ki yapay zekayı tarayıcıda açarsınız anca fazlasına giremezsiniz.

ne amaçla almayı düşünmektesiniz?
Üniversitrye gideceğim için sessiz ve şarjı uzun giden bir laptop arıyorum hocam. Maclerin pil süresi beni çok etkiledi. Oyun oynamayı düşünmüyorum ama balatro gibi 2d oyunları açsa kötü de olmaz. Onun dışında günlük işler film-dizi için. Bu konuların cahili olduğum için pek emin değilim ama sanırım yazılım tarafında da güçlü oluyormuş. Basit projeler için hobi amaçlı yazılım için de kullanabilirim. Ne kadar windows-linux tarafını sevsem de fiyat performans olarak airlar çok etkileyici geliyor.

Kafayı yersin böyle mesajlar gördükçe.
Kimse tanışabilirliğine laf etmedi yada pil ömrüne diyorum ki yapay zekayı tarayıcıda açarsınız anca fazlasına giremezsiniz.
Gülünç. Ben size tahmini değil gerçek bilgiler vereyim:
M3 Macbook Air 16/512 -- qwen coder 2.5 7B oldukça seri çalıştırıyor. DeepSeek R1 14B ise 7-8 token hızında çalışıyor. Bu da optimizasyonlar yapılmamış hali.

M4 Pro MacBook Pro 24/512 DeepSeek R1 22B modelinde MASAÜSTÜ RTX 5070Ti ile kıyasla:

M4 Pro saniye 17-18 token üretiyor. Masaüstü RTX5070Ti ise 30 token üretiyor.
M3 Max ise 27 token üretiyor. Neredeyse masaüstü RTX5070Ti performansında.

Laptop olarak buna (m4 pro) en yakın performansı laptop RTX 5080 veriyor. Laptop RTX 5070Ti geride kalıyor.

Yani ezbere konuşmayın. İşin içinde birisi olarak söylüyorum ki ancak browserda açarsınız mesajı gülünç.

Model eğitme derseniz, onu masaüstü RTX 5090 ile de yapamazsınız. Yani bir şeyler denersiniz ama profesyonel kullanımda tatmin edici olmaz. 24gb vram ile nereye model eğitiliyor? :) O fiyata 2 tane m4 max mac studio alınır, daha yüksek performans verir.

M4 Max’lı MacBook Pro ve RTX5080’li gaming laptop kullanıcısı olarak burada dönen tartışmayı saçma buldum. Her iki ürün de kendi alanında en iyisi iken (MacBook iş/ gaming laptop/oyun) ikisini de almak daha mantıklı. Kullanmadan etmeden yorum yapanları görünce gülmemek için kendimi zor tuttum.

Konudan alakasız olarak macbook pro 14.2 ve 16.2 modelleri icon kabaca batarya değişim ücretlerini bilen var mı?

Geri