Arkadaşlar 20 sayfa PSU konuşulmuş. Ben de PSU kararı veremedim son öneri nedir. 850W PSU + ATX kasa için 10 000TL bütçe ile. Bu ikisi nasıl:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0FV3KKCG1?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1...
Bütçe: 8 000 TL ile 12 000 TL arası. (Bu aralıkta ayrı ayrı önerirseniz sevinirim).
PSU: En az 750W olmalı. 800-850W ideal olur. (RX 9070 XT)
Kasa: ATX olmalı. Dış görünüşü önemli değil. Malzemesi ve hava sirkülasyonu iyi olmalı. Kablo düzenine imkan tanıması çok iyi olur.
Amazon.com.tr
şu...
Ekran kartı için bütçem 35k. PSU ve kasa için bütçeyi gerekirse 3-4 ay sonra satın alım yaparak esnetirim. Örneğin minimum kaç paraya düzgün PSU alınıyorsa bütçem oymuş gibi düşünebilirsiniz. PSU+Kasa için 10k ayırabilirim. Ama 8 000 tl ile de kaliteli psu+kasa ikilisi var diyorsan tercihim 8K...
Elden Ring oynuyorum oyuna hakim olamadım bir türlü. Az önce boss gibi bir şey öldürdüm ve bir item düştü ekteki resimde düşen itemi görebilirsiniz. Kalkan anladığım kadarıyla fakat elime alamıyorum. Ctrl+scroll down da yaptım yine eski kalkanım ve kılıcım arasında değişim yapıyor. Genel olarak...
MSI B550M-P GEN 3 3400tl
Gigabyte B550 Gaming x V2 3400tl
Gigabyte B550M-K 3000tl
Asus Prime B550M-k 2900tl
Asus TUF B550 Plus 4800 TL
AM4 soket DDR4 bi anakart alacağım bunlardan hangisi mantıklı? Başka öneriniz varsa açığım.
Fiyatina değmesini istiyorum sanırım Asus TUF fiyatına değmeyecek...
Stok kullanmıyorum. Snowman T6 var 65 dereceyi geçmiyor işlemci.
Ben en iyisi HDD'i söküp format atiyim. Driverları kurup tekrar burda paylaşiyim.İşlemci için herhangi bir driver indirmeme gerek yok değil mi?
Teşekkür ederim herkese. İyi akşamlar.
Depolama sağlıklarını malwerabayts ile mi kontrol edeceğim? Virus taraması yapiyim tekrar. CPU-Zde sıkıntılı bir şey görmedim ama işlemcinin bozuk olma ihtimali var mı?
Hocam oynarken deli gibi dar boğaz yapıyor ana menüde normal sadece oyun başlar başlamaz cpu 70lerse gpu 50lerde çalışıyor. God of War'da da dediğim gibi. Anormal bence değerler youtubeda testleri izliyorum ayni sistem cpu %30 gpu %99 sabitliyo benim sistemdeki sorunu çözemedim.
Hocam videoda spiderman ana menüsündeyim ilk dakikalarda cpu %28-35 arası, gpu %80-99 arası çalışıyor. İstersen izle diğer değerler ve ayarlar da gözüküyor. Sinematik başlar başlamaz darboğaz başlıyor. Ayarlarda mı sıkıntı var acaba.
Görev yöneticisinde çok yabancı şeyler görmüyorum SSDyi(C diskini) sıfırladıktan sonra da aynı şekilde çalıştı.
1702925100
Kablosunu çıkarıp deniyim bi tekrar mantıklı.
Hocam god of war denedim dün cpu %50-70 arasi ekran kartı sürekli olarak %95 üzerinde çalıştı ama bi iki kere anlık olarak ikisi de %70e ve %99a geldi. Ek olarak monitorde kırılmalar gördüm. (144hz 1ms monitörüm)
Hocam HDD'nin sıkıntılı olması büyuk olasılık fakat oyunlar SSDde yani oyunları etkilememesi gerekir bence.
RAM'ler 3200Mhz de asus biosundaki Ai Tweaker'dan D.O.C.P secenegini etkinlestirdiğimde 3200e çekti direkt.
Undervolt benim de aklıma geldi fakat 500W FSP psu bu bileşenlere yeterli diye...