Neler Yeni

Sistemim Neden Darboğaz Yapıyor?

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
virüs olabilir ya da oyunları optimizasyonu çok kötü olabilir forza falan denedinmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

fazla arkada neler açık biraz bak değişik birşeyler varmı
Görev yöneticisinde çok yabancı şeyler görmüyorum SSDyi(C diskini) sıfırladıktan sonra da aynı şekilde çalıştı.

diskin canı kaç o 15 yıllık hdd nin ona bak birde eğer az ise bilgisayarı yavaşlatması için arkada işlem yapmasına bile gerek yok takılı olması yeterli onu sök dene düzelmezse malwarebytes yükle bir tarama yap
Kablosunu çıkarıp deniyim bi tekrar mantıklı.

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
519
İsim
Dwayne Rolly
Görev yöneticisinde çok yabancı şeyler görmüyorum SSDyi(C diskini) sıfırladıktan sonra da aynı şekilde çalıştı.

Kablosunu çıkarıp deniyim bi tekrar mantıklı.
30 en düşük gördüğün değermi anlık olması önemli değil sürekli 30 sa sıkıntı vardır

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
30 en düşük gördüğün değermi anlık olması önemli değil sürekli 30 sa sıkıntı vardır
Hocam videoda spiderman ana menüsündeyim ilk dakikalarda cpu %28-35 arası, gpu %80-99 arası çalışıyor. İstersen izle diğer değerler ve ayarlar da gözüküyor. Sinematik başlar başlamaz darboğaz başlıyor. Ayarlarda mı sıkıntı var acaba.

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
519
İsim
Dwayne Rolly
Hocam videoda spiderman ana menüsündeyim ilk dakikalarda cpu %28-35 arası, gpu %80-99 arası çalışıyor. İstersen izle diğer değerler ve ayarlar da gözüküyor. Sinematik başlar başlamaz darboğaz başlıyor. Ayarlarda mı sıkıntı var acaba.
oyundayken 30 sa değer normal ben bosta sandım degerler buysa sorun yok ara sahneyle alakalı olabilir

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
oyundayken 30 sa değer normal ben bosta sandım degerler buysa sorun yok ara sahneyle alakalı olabilir
Hocam oynarken deli gibi dar boğaz yapıyor ana menüde normal sadece oyun başlar başlamaz cpu 70lerse gpu 50lerde çalışıyor. God of War'da da dediğim gibi. Anormal bence değerler youtubeda testleri izliyorum ayni sistem cpu %30 gpu %99 sabitliyo benim sistemdeki sorunu çözemedim.

ConquerorXIV

80+ Gold
Hocam HDD'nin sıkıntılı olması büyuk olasılık fakat oyunlar SSDde yani oyunları etkilememesi gerekir bence.

RAM'ler 3200Mhz de asus biosundaki Ai Tweaker'dan D.O.C.P secenegini etkinlestirdiğimde 3200e çekti direkt.

Undervolt benim de aklıma geldi fakat 500W FSP psu bu bileşenlere yeterli diye okudum.

Sizce bir virüs işlemciyi aşırı kullanıyor olabilir mi? (Böyle olsaydı ana menüde de işlemci kullanımının yüksek olması gerekeceğini düşünerek bu seçeneği eliyorum)
@ConquerorXIV
depolama sağlıklarını kontrol et
uv psu için demedim. o ekran kartı işlemciye zayıf, 500w yeterde artar zaten
virüs taraması yine de yap

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
depolama sağlıklarını kontrol et
uv psu için demedim. o ekran kartı işlemciye zayıf, 500w yeterde artar zaten
virüs taraması yine de yap
Depolama sağlıklarını malwerabayts ile mi kontrol edeceğim? Virus taraması yapiyim tekrar. CPU-Zde sıkıntılı bir şey görmedim ama işlemcinin bozuk olma ihtimali var mı?

ConquerorXIV

80+ Gold
Depolama sağlıklarını malwerabayts ile mi kontrol edeceğim? Virus taraması yapiyim tekrar. CPU-Zde sıkıntılı bir şey görmedim ama işlemcinin bozuk olma ihtimali var mı?
crystal disk mark ile hdd ve ssd ye bak, işlemci bozuk değildir ama stok soğutucu ile mi kullanıyorsun ?

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
519
İsim
Dwayne Rolly
diski söktükten sonrada bir şey değişmedimi sen virüs taraması yap o zaman birde

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
crystal disk mark ile hdd ve ssd ye bak, işlemci bozuk değildir ama stok soğutucu ile mi kullanıyorsun ?
Stok kullanmıyorum. Snowman T6 var 65 dereceyi geçmiyor işlemci.
diski söktükten sonrada bir şey değişmedimi sen virüs taraması yap o zaman birde
Ben en iyisi HDD'i söküp format atiyim. Driverları kurup tekrar burda paylaşiyim.İşlemci için herhangi bir driver indirmeme gerek yok değil mi?

Teşekkür ederim herkese. İyi akşamlar.

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
519
İsim
Dwayne Rolly

Ben en iyisi HDD'i söküp format atiyim. Driverları kurup tekrar burda paylaşiyim.İşlemci için herhangi bir driver indirmeme gerek yok değil mi?

hddyi söküp format atmana gerek yok sadece sök kablolarını çıkart yeterli öyle dene olmazsa bir bios update falan yap

ConquerorXIV

80+ Gold

ben hdd ile artık hiçbir işi yapmıyorum bi ssd almanın vakti gelmiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,382
Üyeler
159,614
Son üye
muratkontas41
Top Bottom