Ben Kizaru modeli kullanıyorum başlarda o ışığa çok takılmıştım kapanmadığı için sadece mikrofonu kapattığın zaman ışığı sönüyor. Sonradan çok da önemsemedim ses kalitesi iyi hatta hoparlör olarak kullanıyorum ve mikrofon kalitesi de gayet yeterli.
Furmark ve OCCT testleri ekran kartı ve işlemci için uygun, memtest biraz daha çetrefilli olmakla beraber ram için uygun. SSD için herhangi bir sağlık gösteren ve okuma yazma hızlarını test edeceğin bir şey olabilir crystal disk mark ve cristal disk info uygun. Psu için yazılımsal bir test var...
Hocam RTX 4060'ın 16 gb versiyonu yok diye biliyorum Kartın 4060 olduğuna emin misin? Ayrıca sadece PvP serverında oluyorsa serverdan kaynaklı ya da host sistemden kaynaklı droplar olabilir. O durumda 5090 ve 9800x 3D bile kullansanız yaşarsınız bu durumu. PC'nin kararlılık testlerinde bir...
Parçalar sıfırdan mı toplanacak yoksa sadece windows yazılımının kurulu olan pcye yüklenmesinden mi bahsediyorsunuz ? Her ikisini de rahatlıkla yapabilirsiniz.
1650 günümüz için kabul edilebilir bir kart değil ve eski nesil. Bunun getirdiği dezavantajlardan biri de piyasada bu kartın artık az bulunması az bulunan şey de takdir edersiniz ki pahalı oluyor. Fiyatların benzer olma sebebi budur. Böyle sistemler günümüzde asla alınmaz alana da geçmiş olsun...
Ön panele yani sistemin hava açlığını en çok giderecek yere sıvı soğutucu takmak çok mantıklı değil bana göre üste takamadığım sürece benim için çok bir anlamı yok.
Ben tray şekilde aldım kutulama güzeldi gayet korunaklıydı ve kendileri plastik bir kutuya koymuşlardı ancak arkadaşın da dediği gibi bazı izler vardı. Yaşadığım sorun ve yaklaşık bir buçuk aylık çaba sonucunda esasen yaşadığım iki problem vardı.
1- Bana gönderilen işlemcinin hatalı üretim...
Yakın bir zamanda 5700x 3d aldım sisteme montajını yeni aldığım diğer parçalarla beraber yaptım ve pc sürekli mavi ekran verdi uzun süre uğraşsam da çözemedim sonrasında bir yerden başlamak lazım diyerek işlemciyi DFS bilgisayara yolladım onlar da değişim yapıp bana yeni işlemci gönderdiler...
Herkese selam.
Arkadaşlar sorunumu özetliyorum. 2x8 toplamda 16 GB 3200 MHz RAM kullanıyordum ve XMP'de sorun yaşamıyordum yani RAM'lerim 3200 MHz ve 3200'te kullanabiliyordum. Aynı model RAM'den 2 tane daha alıp 4x8 yaptım 32 GB oldu fakat 3200 MHz'de çalıştıramıyorum. Denemeler yapıyorum XMP 1...
Hz i düşürüp bir yarım saat bekler misin ? 60a düşür mesela, tam olarak neden kaynaklandığını bilmediğim şekilde bazı ekran kartlarında hz yükselince sıcaklık yükseliyor boşta olsa bile