Erenlnl isimli üyenin son içerikleri

1. E

80-90k Bandında Toplama Sistem Yorumlarmısınız Acill

Yorumu kendi zevkime göre yazdım. Belki senle uyuşmaz sevdiğin detay olursa diye yazıyorum. Bence 500gb ssd az gelir 1tb a çıkar. Tercihen anakartta ikinci bir m2 slotunu önemsiyorum sonradan yükseltme için. Ayrıca ben oem toplarken rame 8k vermişim o dönemde en ucuza 12 13k gibi gidiyordu. Şuan...
  2. E

7600x Den 9800x3d Geçilir mi?

Kendini mutlu hissedeceksen ve harcayacak paran varsa değer. Kağıt üzerinde 20 bin tl harcamaya konu geldi mi değmez. Kullanım durumunu bilmem ama muhtemelen seni kısıtlayacak olan ekranının kaç Hz de çalıştığı olacak. Sağ üstte he 300 fps görmüşsün he 350 bence fark etmez. Daha güçlü olduğunu...
  3. E

7600x Den 9800x3d Geçilir mi?

bence bu video işini görecek. Yorum yapmak istemiyorum çok öznel.
  4. E

Bu 5070ti 7800x3d Sistem Alınır mı

2 ay önce şunun 90-110k arasında oynayacağına düşünürdüm. Şimdiki fiyatlar hakkında fikrim yok. 90 çok iyi fiyat 110k ya doğru ortalama ve pahalı arasına doğru kayardı düşüncem. Bir kaç gün daha başka yerlerden bakmakta fayda var gibi eğer bu şimdinin ultra fırsatlı ürünü değilse
  5. E

Laptop Piyasası Seneye Ne Olur?

geçen yıl bu zamanlar bilgisayar toplamayı düşünüyordum ,2 ay kadar önce aldım. Yavaş yavaş ucuz parçaları toplama düşüncem vardı ram gibi fiyatlar 7 kat arttı :d .16gb ram kullanıyorum 5070 ve 9700x e biraz daha alıp 32 ye tamamlasam ekran kartını aldığım fiyatı geçecek ramlerin toplam maliyeti...
  6. E

Bionic [Lm Studio] ve 12b Gemma4 12b Qat

ComfyUİ kulllanıyorum. [H3...
  7. E

Duvar PC Yapmak Zor Mu (Transparent)

Hobi olarak uğraşırsan belki çözüm bulursun ama duvara yapıştırırsan görüntü görmeme riskin var gibi geldi. İnternette arkadan ışık kaynağına tutulmasını tavsiye ediyorlar. 1786828748 Duvardan ziyade masa tabanlığı çok havalı olabilir ama işlevselliği konusunda şüpheliyim. Biraz işçilik...
  8. E

Raspberry Pi 5 - 16gb Alternatif Sistemler

Orange Pi 5 ve Intel N100 bura da dursun pek iyi alternatif olduklarını düşünmesem de incelemeye değer
  9. E

Raspberry Pi 5 - 16gb Alternatif Sistemler

Geçen yıl 7000 lira civarında olan makine bu günlerde 20 bin liraya satılıyor. Hobi amaçlı almayı düşünmüştüm. Sanırım almayacağım bu fiyatlara bu cihazdan daha güçlü makineler toplanabilir mi? Hemen hemen aynı amaçlar için daha kuvvetli cihazlar mümkün hissi veriyor. Tavsiye ve önerilerinize...
  10. E

Yardım Ryzen 7 9700x Islemci Sicaklik Sorunu

emin değilim ayrıca pek bilen biri değilim ama ramlerinde expo açtığına ve işlemcinin fazla voltaj* sorun yok normal* çektiğine inanıyorum. Sitede bilen vardır muhtemelen beni yanlışlayabilirler hatalı düşünüyorsam
  11. E

Yardım Ryzen 7 9700x Islemci Sicaklik Sorunu

Bana ciddi bir sorun varmış gibi gelmedi. 95 derecede bildiğim kadarıyla kendini kısıtlıyor. Ama boşta 60 derece ilginç geldiği için yazıyorum HWMonitor veya türevi} ve görev yöneticisinden performans kısmından ss atabilir misin. Şu ss gibi
  12. E

gemma 4 26B A4B QAT modeline loglarını paylaştığım soru ile aynısını sordum cevap doğruydu . Tüm defter detayları çok uzun paylaşmıyorum. toplam 6dk 42 sn sürdü. 12B parametreli 40 saniyede çözmüştü. Ortalama çıktı süresinde 10 token saniye elde etmişim. binlerce token işlendiğinden pek...
  13. E

AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 4nm PNY GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 192Bit DLSS 4 Sapphire B650M-E 7600Mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma Kingston 16GB Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram Ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass...
  14. E

48 soruluk bir türkçe testi uyguladım bu sorulardan biri hatalı olduğu için 47 sorudan 2 hata yaptı. Site excel yüklememe izin vermediğinden tümünü paylaşamayacağım ama hatalı soruları atsam bile yeterince iyi çıkarımda bulunduğunu düşünüyorum. Soruları ve cevapları gemini hazırladı her hangi...
  15. E

Bir kaç yıldır lokal modellere bakmıyordum zevkine denemek için kurdum. Test amaçlı 12B parametreli bir Gemma4 modeli kurdum. Beklentimi o kadar aştı ki interneti çekip denemem gerekti. Bionic hakkında youtube de hiçbir Türkçe kaynak yok. Yerel dosyalarımda bir şarkı sitesini çalıştırmasını...
Geri