OC nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum, msi'ın afterburner oc scanner diye bir şeyi var o kendi kendine bi ayarlar yaptı ama şimdi eski ayarlara çektim sadece tarayıcım açık yine 40-50 arası takılıyor :/
1679439713
ben de bios'ta ram'i 6000mhz'ye çıkardım, bir de adını şuan unuttuğum bir ayar...
kurulumu videolara bakarak yaptım, termal macunu 5 nokta şeklinde yaptım, soğutucudaki o şeffaf şeyi çıkarttım. 100C'yi cinebenchde görüyor daha normal kullanıma/oyun oynamaya başlamadım, bütün testleri yapmadan oyun oynamaya pcyi tam olarak kullanmaya başlamak istemiyorum :(
Dün ilk kez kendi bilgisayarımı build ettim. Şimdi ise benchmarklar içinde kayboldum ve nasıl kıyaslama yapacağımı bilmiyorum. Bunlar benim pc parçalarım: https://pcpartpicker.com/list/HyydLs (psu rm1000x shift, partpicker'da bulamadım)
Bu linkte görebileceğiniz gibi userbenchmark kullandım...
İlk sayfada yazdığın 4080'li olana bakıyorum o zaman bunun yerine. Bir de öteki arkadaş vardı eve geçince yazacağım diyen, 2nizinkine de bakar karar kılmaya çalışırım. Gerçekten çok teşekkür ederim <3
DDR4 Anakart ama DDR5 Ram var bu sıkıntı yaratır mı? Bir de SSD ve PSU markalarını ilk defa görüyorum(benim cahilliğim de olabilir), sıkıntı çıkartırlar mı?
Genel olarak bilgi eksikliğim olduğu için, atx 3.0 compatible psu diyolar ooo iyi diyip seçiyorum. DDR5 DDR4'den daha yeni diye iyidir diyip seçiyorum. Kalite konusunu da a marka ram vs b marka ram diyip versus vb. sitelerden bakıp, videolar vs izleyip performans karşılaştırıyorum.
Buradayım...
1440p(2k) bir monitör almayı düşünüyorum bu fiyata ek ama onu 3 ay sonra falan alabileceğim, bütçe o şekilde ayarlı şuanlık 1080p monitörde idare etmeyi düşünüyordum.
@Cihangir ya bütçem var ama aklım yok durumunda kaldım. Monitör alabiliyosak bu paraya 4080 koyup bir de fps yerlerde olmayacaksa, 60-65k civarında bir şey toplamama yardım edebilir misin?
Selamlar, 1440p 144-165hz monitör ile sadece oyun oynamak(video dizi vs de izlerim de irrelevant sanırım) için aşağıda görmüş olduğunuz ürünleri seçmiş bulunmaktayım. Nisan 9 da bütün parçaları sipariş etmeyi düşünüyorum.
Case
Corsair 5000D Airflow RGB Tempered Glass Black
4114
CPU Cooler...