Konuya Güncelleme:
Altyapı çalışmasında son durum bu şekilde. Geçtiğimiz Cumartesi günü ekipler bizim kapının önündeki direğe kadar bu siyah kabloyu getirip rulo halinde bıraktılar. Dün de (Pazartesi) cadde üzerindeki ana kutudan sokağın başına kadar o kalın turuncu kabloyu çektiler...
Aynen öyle dostum, o günkü ekipler de tam olarak bunu söyledi. Binaya ortak kutu koymakla hiç uğraşmayacaklar. Direğe ana kutuyu (OFT) çakıp, oradan her daireye sanki müstakil evmiş gibi havadan, direkt balkondan içeri siyah drop kablo çekecekler.
Bir de şöyle bir avantajım var; bizim 2 sokak...
benim için iyi olan tek şey aktif olarak kullanılan bir fiber hattın devamının sokaklara dağıtılması inşallah en hızlı bir şekilde çözüme kavuşur ve fiber interneti kullanabilirim
çok haklısın girilen sokak evlerin geneli müstakil ama benim evim 2 katlı bir apartman
1782018293
Arkadaşlar bir de şöyle bir durum var; 2 sokak arkamdaki yeni binaya birkaç ay önce fiber çekilmişti ve şu an aktif kullanılıyor. Ekipler o aktif hattı direklerden bizim sokağa doğru uzattılar...
teşekkür ederim yorumunuz için kutu binaya kadar girmedi konuyla ilgili pek bilgim yok ama havilerde kapının önünde direk oluyormuş ona kadar kablo var ama daha bugün çekildi kutu konulmadı gelen ekiplerle konuştuğumda da 10 gün icerisinde bağlanır denildi kutuyu koyduktan sonra eve direk...
Selamlar herkese,
Uzun süredir altyapı sorunu yaşıyordum ve şikayetlerim sonucunda bugün mahallemizde çok ciddi bir hareketlilik oldu. Türk Telekom ekipleri sokağa girdiler ve direkleri kullanarak, herhangi bir kazı çalışması yapmadan (yer altından değil, havai hat olarak) kablo döşediler...
Selamlar herkese,
Mahallemizde fiber altyapı çalışması başladı. 22 Mayıs tarihinde binamızın bağlı olduğu ana caddede kazılar yapıldı, kanallar açıldı ve ana dağıtım kutuları yerleştirildi.
Benim oturduğum bina doğrudan caddeye bakmıyor, caddeye bağlanan ara sokağın içinde kalıyor. Ana...
teşekkür ederim cevaplarınız için bu qos denilen şeyi sadece ağa yani wifi ye mi etkisi oluyor yoksa lan ile bağlı olan cihazlarada mı aynı durum oluyor ben pcmi lan ile bağlayıp altyapım neye yetiryorsa hepsini kullanmak istiyorum
tekrardan teşekkür ederim ellerinize sağlık gayet açık ve net...
Merhabalar daha forumda yeniyim
öncelikle yeni bir router aldım yakın zamanda evime fiber gelecek türk telekomun sağladığı bir alt yapıyı kullanarak türknet aboneliğimi devam ettireceğim bu modemi gpon cıhazı olarak kullanmak mı doğru yoksa sfp modülü alarak kullanmam mı daha doğru onu bilemedim...