AMD ekran kartı tercih etmiyorsanız :
https://www.itopya.com/teknohayat-7amd-ryzen-5-5600msi-geforce-rtx-3060-gaming-x-12gb16gb-ddr4500gb-nvme-m2-ssdgeforc_h23530
bütçeyi biraz aşırtıyor ama kasasının soğutması ve işlemci çok güzel.
Genelde rekabetçi fps oynuyorsanız daha yüksek hz işinizi daha çok görür ama hikaye tabanlı oyunlar oynuyorsanız IPS panel , dandik olmayan bir monitör işinizi görür ama IPS ekranlar biraz pahalanmış sanırsam.
Klasik olacak ama dile maruz kalmanız lazım. ne kadar çok dili kullanmak zorunda kalırsanız bir şeyler kapmaya devam edersiniz. yabancılarla mesajlaşmayı gerekirse sesli konuşmayı deneyin. Onun dışında anca klasik olarak oyun , video vb. En basitinden telefonunuzun dilini İngilizce yapmanız bile...
Bana kalırsa fiyatı fena değil biraz daha araştırabilirsiniz ama ürün işlemcisi ve ekran kartı ile güzel. Fakat ekran kartının markası hakkında bilgim yok. Isınma sorunlarına dikkat edin.
Maalesef bilgim yok. Ama gönderebiliyorsanız ya aldığınız yere ya da direkt firmaya gönderin. Ben direkt bilgisayarımı itopya'ya göndermeyi düşünüyorum 1 Yılı geçt, sanırım ve ilk günden beri ısınma sorunu var.
13-14K Civarı bütçe ile en iyi televizyonu arıyorum. yerel mağazalarda TCL vb. adlı markalar bu fiyatta bulunuyor. Muhtemelen gereğinden pahalı ve kalitesizdir diye düşündüm. LG , SAMSUNG gibi markaların veya daha iyi markanın televizyonu varsa önerirseniz sevinirim.