İyi fiyata yok işte o yüzden sanırım 5600x alıcam. Ama sadece rekabet değil hikaye oyunu fln da oynicam işte arc raiders / hell divers fln artık üst segment...
Peki yinede benim içim rahat etmiyor diyip hiç yoksa 5600x fln alsam olurmu yani 5600 ile 5600x arasında iyi bir fark varsa "performans" olarak ozaman x...
Am4 için tek mantıklı işlemci 5600 kalanları fiyatlarını hak etmiyor. 5700x3d/5800x3d ye para vereceğine üstüne biraz daha verip ddr5 toplayabilirsin zaten...
Yani kanıt bizim gözlerimiz? Bir hikaye oyunu oynadı ve ekran kartı kullanımı %95 gibi birşeyde duruyordu. Fakat başka oyunlarda %100 duruyordu. Ufakda olsa...
Arkadaşımda o var hatta şuan ekran kartım onda ve oynuyor fakat ufak bir darboğaz yaşıyor ortalama %5 kadar. Fakat ben bunu yaşamak istemiyorum bu sebeple...
Ben ddr4 sistem diziyorum. Fiyatları başda bilsem muhtemelen ddr5 alırdım fakat şuan pek geri dönüş yapamam. Zaten full oyun oynamak için istiyorum... Ekran...
Yanlıs sistem dizmişsin. 5800x3d ye o kadar para bağlanmaz am5 geçilir. 5060ti 16g alınmaz 5070 alınır neredeyse aynı paralar. %30 40 a yakın perf farkı var
Sistemi am4 dizicem. Am5 geçmek belki işlemci acısından iyi olabilir ama ram konusunda 32gb ddr5 ramler 30k kadar para demek oluyor yani ana kartı gibi...
Ekran kartı fiyatları oldukça hızlı yükseliyor. Sıfır fiyatlarını alamadığımdan 2. El bir 5060 aldım. Fakat 5070 almakla arasında çok kararsız kaldım. Fakat...