Ben zaten next-gen panel ve algoritmalar üzerine çalışan bir mühendisim, olayın teorik ve fiziksel tarafını oldukça detaylı biliyorum.
İşte tam da bu yüzden "led küçültmek daha çok ışık basmaktır" mantığındaki eksikliği vurguluyorum. Mini-led mimarisinde led boyutlarının mikron seviyesine...
Bütçe dostu Mini-LED'ler standart IPS/VA panellere kıyasla siyah seviyelerini ve kontrastı ciddi şekilde toparlar ancak Amiral gemisi segmentindeki yüksek yerel karartma bölgesi sayısına sahip Mini-LED paneller doğrudan Oled ile rekabet eder. Hatta Oledleri ABL yüzünden parlaklık kıstığı...
Hocam kusura bakma ama analiz baştan aşağı yanlış olmuş,
LCD küçük üreticilere kaldı dediğin pazarda Sony, TCL ve Hisense her yıl milyonlarca amiral gemisi Mini-LED satıyor. Hollywood renk stüdyolarının kullandığı 30-40 bin dolarlık Sony BVM referans monitörleri bile Dual-LCD / Mini-LED...
Finansal olarak sorun yoksa amiral gemisi oled modelleri özellikle qd-oledler çok iyi tercih. Ortalama gelir seviyesindeki ve panelde fiziksel sorun oluştuğunda sıkıntı yaşayacak bir kullanıcı için tavsiye etmiyorum. Sürekli bebek bakıcılığı yaparak ya da paranoya yaşayarak o kadar para bağlayıp...
Hocam ABL'yi salarlarsa o paneller termal stresten ve aşırı akımdan 6 ayda çöp olur 😅 ABL bir kısıtlama değil, organik materyali ve güç tüketimini koruyan zorunlu donanım algoritmasıdır. Tandem Oled bile olsa tam ekranda sınırsız nit basamazsınız.
Küçük bir düzeltme; Sony 2007'de ilk ticari...
Değişim raporu zaten elimde, yetkili teknik servisin görevi belli, burada THH’nin ne alakası var? Sorun şu ki yetkili servisten değişim raporunu aldıktan sonra firmalar kanundaki boşluklardan ve yaptırım eksikliğinden faydalanıp uyanıklık yapıyorlar. Amacı tamamen 'Belki tüketici uğraşmaktan...
Tüketici kanunu ile alakalı bir durum yok mu? Yetersiz olduğunu düşünmüyorsunuz sanırım hocam. Firmalar tüketicileri canından bezdirmek için ellerinden gelen herşeyi yapiyor ve mağduriyetler bitmek bilmiyor. Nasıl oluyor da tüketici kanunu ile alakalı bir durum olmuyor? Kanunda basit 2 madde ile...
İtirazın iptali açılacak ve %20 icra inkar tazminatı ödemek zorunda kalacaklar. Ancak 1 ila 1.5 yıl arasında sürüyor bildiğim kadarıyla ortalama. Oradan bile ne koparırsak kardır peşinde bu firmalar. Gerçekten berbat bir yönetim ve tüketici kanunu.
Next almayın diye ısrarla yazdığımız halde, hiçbir teknik yeterliliği olmayan tipler insanları yanlış yönlendirmeye çalışmaya devam ediyor. Fason markaların televizyonlarını almamaya özen gösterin.
Bahsettiğiniz 'MJC' (Motion Judder Cancellation) piyasadaki en standart, 15 yıllık 'araya sahte kare ekleme' (MEMC) teknolojisidir. Bunun 'Yapay Zeka Görüntü İşleme Motoru' (AI Picture Engine) ile alakası yoktur. Yapay zeka ekrandaki nesneyi NPU (Nöral İşlem Birimi) ile anlık olarak algılayıp...
İnsanlara yanıtlıcı bilgi vermeyin. Arkasında hiçbir görüntü işleme motoru bulunmayan fason cihazları hangi teknik bilgiye dayanarak dalga geçer gibi övmeye çalışıyorsunuz?
1782766474
Burada sallayan sensin, televizyonda upscale yapacak hiçbir yapay zeka algoritması yok. Ne anlatıyorsun sen...