https://www.gaming.gen.tr/urun/775737/thermalright-frozen-magic-360-digital-argb-white-v2-360mm-intel-amd-uyumlu-islemci-sivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/?recommended_by=dynamic&recommended_code=1ba0436150fe7e6c7521bdbcbaba8d61
Bütçeyi yükseltebiliyorsan bu çok iyi olur...
RTX 5080'in genel olarak mantıklı bir kart olduğunu düşünmüyorum.(Oyunlar için) Adamlar 4k kartına 16 GB VRAM koymuş. Sırf Nvidia cimriliğinden dolayı RX 9070 XT tercih ederdim.
Kartı bu şekilde elden çıkarmak da sıkıntı mecbur bakımını yapıcan. Ben olsam pedleri kendim değişip kullanmaya devam ederdim. 2k için 12 GB VRAM sınırda diyorlar zaten 3090 devammm.
Bu CL değeri ne kadar fark ediyor abi? Bilmediğimden soruyorum millet takmış CL değerine. Ben sadece oyun oynayan birisiyim CL 40 ile CL 30 arasında benim için ne değişir? Bu kadar önemliyse hepimiz DDR4 kullanalım.
Parçalar gayet kaliteli ve fiyatları piyasa ortalamasında çok pahalı gelmedi. İlla bir şeyler kısmak istiyorsan belki kasa, anakart ve sıvı soğutucu daha uygun tercih edilebilir. Onun dışında OEM paketlerde parçalar bu kadar kaliteli seçilmiyor genelde.
Ben de araştırırken bir youtube videosunda şöyle bir liste görmüştüm incele bazı thermalright modelleri var.
1783771672
Sağdaki değerler hangi testlerde işlemciyi kaç derecede tuttuğunu gösteriyor.
3080'i satıp 6800xt ya da 6900xt alırsın üstüne elinde para kalır.
1783771521
Ama mining olmamasına dikkat et 3080i güzel paraya satarsan 7800xt de alabilirsin daha yeni daha temiz olur.
Hepsiburada üzerinde 5450 liraya düşmüş akakçede son bir yılın en düşük fiyatı gözüküyor. İkinci monitör olarak kullanmayı düşünüyorum bu yüzden pivot olması önemli. Bu fiyatta veya daha ucuza daha iyi bir seçenek varsa önerilere açığım.
Kral senin ne oynadığına ve karttan ne beklediğine bağlı. 3-4 yıldan daha eski oyunları 1080p orta ayarlarda oynatır en güncel oyunları da düşük ayarlarda oynarsın. Bütçen varsa ve daha uzun süre götürsün diyorsan hikayeli oyunları ağırlıklı oynuyorsan 6650xt daha mantıklı.
Daha bugün RE requiem başladım. Bu oyuna kadar her oyunu 2k yüksek ayarlarda rahatça oynadım ama bu oyunda 2k biraz cortlattı kartı. Orta yüksek karışık ayarlarda 50-60 fps, frame generation ile 90-100'e çıktı. (Sistemim ddr4)