Merhaba, oyunu hangi çözünürlükte oynadığın önemli. Genellikle yüksek çözünürlükte, sistem, ekran kartının üzerine daha çok yük bindirir dolayısıyla CPU'ya...
HDMI v2.0 = 18Gbps
DP v1.2a = 21.60Gbps
Her iki bağlantıda gerekli kapasiteyi karşılıyor ama anlamadım, bide belirttiğiniz kabloyla denersiniz, sonucu...
Evet, bu, giriş ve orta seviye güç kaynaklarında sıklıkla yaşanan bir durum. Tek 8pin kablo o işlemci için (65Watt TDP) fazlasıyla yeterli, tekli kullanımda...
Merhaba, farklı kablo kullanmayı denedin mi? Ekran kartı ve monitörün farklı giriş çıkış portlarını da deneyebilirsin. Bunlar, en azından sorunun tam olarak...
AM5 sistemlerde, özellikle MSI marka B650 ve X670 li anakartlarda sıklıkla yaşanan bir durum. Bende de MSI X670E li bir sistem var ve ara ara bu durumu...
Evet, muhtemelen PSU kaynaklı bir sorun. Ekran kartınızı doğru mu buldum bilmiyorum:
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/inno3d-ichill-rtx-3080-x4.b7925...
dün occt ile test yaptım ancak herhangi bir şekilde bir kapanma olmadı. Şimdi tekrardan bir oyuna girip msi afterburner donanım izleme bölümünden bakıcam...
Ekran kartının furmark testinde bu denli dalgalanması normal değil, sistem darboğaz yapıyor olabilir. Oyunda iken msi afterburner açarak değerlerinizi takip...