Geçen sene gene PC toplama işine girmiştim, kafayı kırıp toplamayı düşünüyordum ve CL30 6000mhz XPG Lancer 2 x 16 Ram'i 4.870 TL'ye alıp, karardan vazgeçip iade etmiştim.
Şu Ram fiyatı bu kadar absürt olmasa gerçekten düşünmeden toplayacağım artık fakat Ramlere 500% fazla para ödeyecek olmak...
Monitörden memnunum aslında illa ki zevkler görecelidir ama sadece boyutu artık küçük hissettiriyor o yüzden satışa koydum zaten.
32" 4K monitöre geçmeyi planlıyorum.
Burada genel olarak 9070XT memnun etti fakat güç kullanımında biraz fazlaymış. O zaman aslında ya 5080 alacaksın ya da 9070XT.
5070 Ti'a gerek yok gibi duruyor.
Aslında çok bilgisayarda vakit geçiren biri değilim ve 6700XT'li bir sistemim var. Zamanında OLED tekonlojisini sevdiğim için G81SF 27" 4K modelini almıştım ve gayette memnunum. O yüzden 2K'ya da artık pek düşmek istemiyorum.
Biliyorum 5070 Ti alabilsem teknolojiyle felan çok rahat takılırım ama...
Teşekkür ederim fikirleriniz için, tabii ki 5080 almak isterim ama onu planlarsam 130-150 bin bütçeyi gözden çıkarmam gerekiyor. Bunu yapıp kendimi zorlamakta istemiyorum. O yüzden bu konuyu ısrarla soruyorum zaten.
Birisi 70 bin'e düşüyor birisini 35 binlerde alabilirim.
Eğer beni 2-3 sene 4K...
Kafayı kırıp yakın zamanda 4K için en F/P sisteme bakıyorum çünkü 4K OLed sahibiyim ve bununla devam etmek istiyorum. Bu konuda net bir fikir edinemedim. İnceleme videolarına baktığımda kimisi 4K'da 60+ oynuyor (Wukongta bile), kimisi zor olur diyor açıkçası durumu anlayamadım.
Bana gerçek...
Saf güç muhabbetini biliyorum da 9070XT'nin 4K'ya yetmeyeceği yerde, nasıl yetireceğim ?
Nvidia'da bu teknoloji olduğu için aslında ekstra 10-15 bin fazla vereceğim.
9070 Xt yetecek mi her 4K'ya ?
İşte aslında aradığım cevap bu galiba. 9070 XT öneriliyor, 2K öneriliyor, 5090 kurtarır deniyor. Yani aslında kendimi de açıklamıştım halbuki.
5070 Ti alsam, full ayarlarda çoğu oyunu oynayıp, Nvidia teknolojilerle birlikte kurtarır mı mesela ?
4K Oled'im var zaten, 4K Oled'ten artık düşmek istemiyorum. O yüzden 4K için tavsiye istiyorum aslında.
5070 Ti alırsam, 4K için teknoloji kullanacağım için bildiğim kadarıyla, Nvidia'nın fps yükseltme teknolojilerinde, işlemciden kullanıyor diye biliyorum o yüzden 9800x3d düşündüm.
4K sistem için, en uygun F/P önerileri arıyorum.
5070 Ti yeterli olur mu, teknolojilerle de beraber yoksa 5080 olmazsa olmaz mı ?
Çünkü bu yeni teknolojileri pek anlamıyorum.
Yani teknolojiyle 4K almak ile saf güçte 5080 ile 4K almak arasında bir şey farkeder mi ?
9800x3d & 5070 Ti kombosu beni...