Herhangi bir ölü ya da stuck pixelle karşılaştınız mı? Bana da bugün teslim edildi henüz eve geçmediğim için bakamadım. Eğer ölü pixel de yoksa bu fiyata gayet başarılı ve kullanılabilir model olarak tutarım ben elimde.
Herkesin aklındaki tek soru model c3 mü? Monitörün kutusunda ya da giriş çıkış portlarının olduğu kısımdaki etiketi atabilirse kafadaki soru işaretleri gidebilir.
Hocam şunu da sormak isterim displayport standartları bakımından da top seviye modellerde fark oluyor. Displayport 2.1b destekli RTX 50 serisi ekran kartı kullanıyorum. Piyasadaki çoğu model dp 1.4 ile geliyor. Görüntü sinyali anlamında mı bir fark yaratır. Benim senaryomda monitörün de...
Aslında giriş seviyesi derken bahsettiğim mevzu panel kalitesi değildi. Dediğiniz gibi üretici sınırlı olduğundan fiyat farkından bağımsız bir görüntü kalitesi elde edilebiliyor. Bağlantı seçenekleri de benim için bir tercih meselesi olabiliyor. Örneğin monitörde dp alt modlu bir type-c girişi...
Referans renkler için kalibre etmeye de biraz çalıştım ama hiçbir zaman istediğim görüntüyü elde edemedim açıkçası. Bir sonraki monitörümü kesinlikle oled alma düşüncesindeydim ama bir yandan da hem uzun vadede yanık meselesinden ötürü hem de bağlantı özellikleri bakımından giriş segment almak...
Üretkenlik programlarını aktif olarak kullanıyorum. Doğru renk benim için önemli ama elbette hayati öneme sahip değil. Tam olarak bahsettiğiniz gibi g274qpf-qd'de premium color modundaki renkler "aşırı" doygun. Bir noktadan sonrasının bir anlamı olmuyor aksine gözü yoruyor.
1776172619
Aradaki...
Kontrast oranı gerçekten kötüymüş. 1000:1 bile olmaması üzücü. Bilmiyorum benim şanssızlığımdan mıdır yoksa kronik midir ama özellikle IPS glow inanılmaz canımı sıkıyor gece kullanımlarımda. İşim gereği de ek olarak mini led ekranlı macbook pro da kullanıyorum. Oradaki kontrast ve siyah başarımı...
Gigabyte'ın oled'indeki fiyatı yakalayabilsem alacaktım. Diğer türlü şu anki orta segment bir oled'in fiyatları afaki yüksek. Giriş seviyesi oledlerin de display port alt modlu ve şarj imkanı sunan type-c girişleri bulunmuyor genelde. Zamanla oledler daha alınabilir fiyatlara düşene kadar ktc...
Evet her panel kategorisi için öne çıkan özellikler sizin de belirttiğiniz gibi. Sadece kendi monitörümle bu KTC arasındaki kontrast oranı farkında kazananın kim olacağı benim için merak konusuydu. En azından kağıt üzerinde.
MSI G274QPF-QD monitörümün yanına 2. monitör olarak ben de satın aldım. Ana monitörün hangisi olarak kullanılması gerektiği sorusunu ben de yönelteyim. Özellikle kontrast konusunda msi'da kontrast oranını göremedim. OLED'e en yakın deneyimi hangisi verirse onu kullanmayı düşünüyorum aslında...