Merhaba, AMD ekran kartı ve işlemciye sahip bir masaüstü sistem kullanıyorum ve sadece YouTube'da video izlerken donma (takılma) sorunu yaşıyorum. Video oynatımı sırasında görüntü bir anda duruyor ve seste takılıyor sistem cevap vermiyor. 40-50 saniye geçtikten sonra düzeliyor. İlginç olan şu...
Kullandığımız ekran karti modelleri aynı mı?
Eğer aynıysa sizin sıcaklıklarınızı da merak ediyorum
1726849536
Hocam derece konusunda okey de ses konusunda sıkıntı ya çok ses geliyor kasadan kulaklıktan bile hissediyorum
5 dakika furmark testi sonucunda 26 derece oda sıcaklığında 74 derecelere ulaşıyor ve fanları 2400 rpmlere çıkıyor. Kart henüz 2 aylık. Anlayacağınız baya bi ses geliyor kasadan. Rtx 4070 için önerebileceginiz undervolt rehberi var mı. Daha önce hiç undervolt yapmadım ve nasıl yapılır tam...
furmarkta biraz bekletince 73 74 lere yaklaşıyor oda sıcaklığı 27 28 seviyelerindeyken ayrıca farjettiğim bir şey var biraz fps drop yiyor furmarkta sebebi bu değildir değil mi
Galax rtx 4070 kartım ile forza horizon 5 oynarken core clock değerinin biraz fazla yüksek olduğunu farkettim internette 4070 in clock değerine 2475mhz yazıyor ancak benim kartımın clock değeri neredeyse 2900 mhz lere yaklaşacak. ben herhangi bir overclok yapmadım bu normal bi durum mu değilse...
Reis ramlari sipariş ettim bozuk çıktı iade ettim elimde corsair vengance ramin xmp/Expo özelliğini anakarttan açmayı unutmuşum açınca 5200 mhz oldu üstüne bir de windows 10 yukledim 1x16 ram ile min 220 lere falan düşüyor deathmatch de normal maçta ise 600 lere kadar çıkıyor. Kısacası çözümün...
Sistemin özellikleri:
-Ryzen 5 7600.
-Corsair 16 GB 4800MHz Single channel.
-Galax RTX 4070.
-ASUS A620M-K
-Thermalright assasin peerles 120mm kule tipi soğutucu.
Sistemin özellikleri bu şekilde CS2 de ölüm kalım maçında FPS'im 180'lere kadar düşüyor. Oyunu 4:3 oynuyorum. FPS düşüklüğünün...
yakın zamanlarda am5 asus prime a620m-k anakarta sahip bir hazır sistem topladım ve yanında ram olarak tek kanal expo özelliği olmayan corsair bir ram geldi
https://www.epey.com/bellek-ram/corsair-vengeance-cmk16gx5m1b5200c40.html
sistemde ram upgrade i yapmak istediğim için almışken expo olsun...
Merhabalar yaklaşık 3 saat önce bilgisayarımı açtım ve tarayıcıya girdim aniden bilgisayar kastı ve hiçbir tepki vermedi.Bende kapatma tuşundan kapatmaya çalıştım ama yine kapanmadı sonra mecburen fişini çektim
Açtığımda ise fixing (c) stage 1 adında bir işlem gerçekleşti yaklaşık 1.30 saat...