pythonun zaten Türkçeyi ve pek çok dili destekliyor olması lazım eğer Türkçe karakterleri kullanırken sorun yaşıyorsanız kullandığınız araçtan dolayı olabilir.
Bunu yapan programı bilmiyorum. Bu iki dosyayı manuel olarak birleştirebilirsin ancak programlama bilmiyorsan muhtemelen bunu yapmak çok zor olacaktır. Çünkü dll dosyalarının içini açtıktan sonra kafana göre birinin içindeki kodu diğerine atamazsın. Eğer dll dosyaları birbirinden alakasız iki...
C dilinde bir fonksiyonu kullanmadan önce tanımlaman gerekir. Sense kullandıktan sonra kullandığın kısmın altında tanımlamışsın. Ayrıca en alttaki süslü parantezin kapsama alanı dışında tanımlanması gerekiyor olabilir ondan çok emin değilim.
SSD de bulunan silme iznine sahip olduğun bütün dosyaları silip SSD yi gereksiz dosyalarla meşgul edebilirsin. İnternetini meşgul edip yavaşlatabilirsin. Rami gereksiz meşgul edip yavaşlatabilirsin. BIOS a ve doğrudan erişimin olmayan diğer donanım birimlerine muhtemelen müdahale edemezsin...
İlk olarak if ve elif içinde bulunan koşullu ifadeleri tırnak içinde yazmışsınız.
İkinci olarak else nin içine koşul yazılmaz üstteki koşulların hiçbirisi sağlanmadığında otomatik çalışır.
if((ders_notu >= 50) and (ortalama >= 50)):
print("sinifi geçtiniz")
elif((ders_notu >= 50) and...
Flutter gittikçe popülerleşiyor ama amacın iş bulmaksa şuanda Kotlin sektörde daha sık kullanılıyor (iş ilanlarını takip ettiğimde öyle gözüküyordu). Fakat Flutter ve React Native şuanda yurtdışında çok popülerleşti ve Türkiye'de de kısa sürede popülerleşeceğini düşünüyorum. Çünkü Android ve IOS...
Nasıl yapılır bilmiyorum ama sağdaki sekme aracılığıyla istediğiniz dosyalar arasında rahatlıkla gezebilirsiniz.
Bunun dışında da en son açık olan sayfalarınızın siz kapatmadığınız sürece hatırlanıyor olması gerekirdi yanlışlıkla bir ayarı falan değiştirmediyseniz.
Buradaki hatanın sebebi muhtemelen kodun Türkçe karakter içermesi Python normalde böyle şeylerde sorun çıkarmaz (arapça bile çalışır) ama Visual Studio üzerinde çalıştığın için sorun çıkarıyor muhtemelen. Genelde Python Visual Studio Code ile kullanılır ben de o şekilde kullanıyorum ve şimdiye...
Hata verilen satırda tuple nesnesini bir dictionary gibi kullanmaya çalışmışsınız. Normal parantezleri süslü paranteze çevirdiğinizde hata çözülecektir.
f = {"Elma": 3, "Armut": 4, "Kiraz": 5, } bu şekilde
oyunun hızlanmasından ziyade kuşun hızlanmasını sağlayabilirsiniz (hareket eden kuş değil de arkaplan ise arkaplanın hızlanmasını sağlayabilirsiniz) her 10 saniyede ya da her 10 engel aşıldığında hızı belirli bir miktar artıracak bir kod yazabilirsiniz. Oyunu hızlandırmasanız da hızlanıyormuş...
Siten kapanır ve başın belaya girer. O yüzden yurtdışından bir hosting alıp siteni orada barındırmalısın. Bu siteye de ödemeyi mümkünse bitcoin eth gibi takip edilemez coinlerle yapman lazım. Ben video yüklüyorum kim ne yaparsa yapsın deme başın belaya girer para cezasıyla yırtamazsın...