Aslında sizin de yetkinliklerinizle alakalı bir durum. Bana göre ikisi de şu an için yurtdışında popülerliği artıyor ülkemizde ise daha bi 3-5 senesi var diye düşünüyorum.
Kotlin multiplatform desteğiyle alakalı derin bilgim yok fakat Java 17 den sonra java projelerinde de kullanılmaya başlanması ülkemizde android dısında artık yaygınlasmaya basladıgını gösterıyor gibi. Kotlin syntax olarak çok daha efficient javaya mukayese edersek ve her ne kadar java record gelmiş olsada entity & pojo classlar için kotlin zamanla kullanımını iyice yaygınlastıracak, yurtdısı gibi web tabanlı projelerdede fazlasıyla görecegiz diye düşünüyorum.
Flutter için ise ülkemizde sektör bazlı düşündüğümde ise, multiplatform mobil geliştiren ekipler için; küçük ekibi olan takımlar flutter, büyük ekibi olan takımlar ise web developerları aktif kullanmak için biraz daha react-native tercih edebiliyor. multiplatform konusundaki performans iyileştirmeleri son dönemde şirketleri sadece native olarak ekip kurmaya artık zorlamıyor diye düşünüyorum. Geleceğinin açık olduğu aşikar.
İkisiyle alakalı olarak, hem mobile hem web tabanlı projeler geliştirebilecek altyapın olacagını düşünüyorum.
Ama sonuç olarak, hayalinde bir şirket/şirketler var ise, ilanlarına bakarak, onların eğiliminde de gidebilirsin. En azından bulunduğun ortam seni hem manevi hem maddi açıdan besler ve sende yaptığın işten keyif alırsın diye düşünüyorum. Rotasız gitmeksense, bir çerçeve belirleyip kendine o yönde gidebilirsin.