Elimizde bir sunucu var, işlemci ile çalışıyordu bu sunucuya hafif yapay zeka modelleri eğitmek için rtx 4070 ekran kartı taktık, harici bir dısardan psu ile enerjide veriyoruz, sunucunun işletim sistemi vmware üzerinden kontrol ediliyor, sunucuya uzaktan bağlandığımızda bir ekran kartı...
Hocam yanlış okumuşsun yada yorumlamışsın yorumu. 5050nin 4050-3050 ye nazaran daha çok vram'i olduğunu bu yüzden düşünülebileceğini kastettim. fakat her halükarda 8gb vram her şey için yetersiz bana göre.
Hocam öncelikle 5070 ile 5070ti arasında dediğiniz fark %20 değil. %25–%35 arasında değişkenlik gösteriyor. ikincisi vram farkı var, yüksek çözünürlüklerde 5070in performansı çok daha düşük olacaktır. 5070ti'da da iyi soğutmalı AIB modellerde ve bellek OC’siyle %10-15 performans artışı oluyor...
Hocam genelde gaming leptopları yada pcleri açtığında garanti kapsamı dışına çıkmıyor, gaming ürünlerde upgrade yapmak gayet normal ve olması gereken olduğu için böyle bir şey var, ürünün garanti belgesi elinizdeyse bir göz atın.