Trojen mı yedim ayvayı mı yedim

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce rdr2 için türkçe yama indirdim onun haricinde uzun zamandır bilgisayara bir şey indirmedim bugün gece epic games telefon doğrulama kodu yollamış bende outlook a bakıyım dedim ve bunun la karşılaştım sizce trojen yemiş olabilir miyim yoksa mail adresimi ve şifreyi başka yöntemlerle ele geçirmiş olabilirler mi?
Tavsiyeleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.
Bunları benim outlook hesabımdan taslak olarak oluşturmuş ve içine atmış sabah 7 civarında
Klasik bait maili almışsın hocam, hiç bir şey yapamaz :D aynı birebir mail seneler evvel arkadaşıma gelmişti. Copy paste atıyorlar herkese.

Klasik bait maili almışsın hocam, hiç bir şey yapamaz :D aynı birebir mail seneler evvel arkadaşıma gelmişti. Copy paste atıyorlar herkese.
Yemleme.
Biri senden para koparmaya çalışıyor.
Arkadaşlar epic games hesabım çalındı telefon numaram kayıtlı olduğu halde hesabımı aldılar ve maili değiştirmişler ubisoft hesabımında değiştirmişler mailimi kullanarak uber ve tinder da hesap açmışlar yemleme değil

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Senr
İlginç bu tarz bi mesaj gelmişti bana ama şifreyle alakalı değil videoların olduğu tarz önemsemedim sonrada bir şey çıkmadı, geçmiş olsun.

outlook mesaja gir 3 noktaya bas ordan görüntüle ileti kaynağını görüntüle var ordan tam olarak kimin yolladığına bak

outlook mesaja gir 3 noktaya bas ordan görüntüle ileti kaynağını görüntüle var ordan tam olarak kimin yolladığına bak
Adamlar benim mailime girip taslak olarak oluşturmuş yani dışarıdan gelen bir mail değil adamlar Outlook hesabıma giriş yapmışlar zaten attığım görsellerde de hem mail adresim hem de şifresi yazıyordu ben üstünü çizdim ayriyeten Outlook geçmişinden baktığım zaman neredeyse 20 farklı ülkeden Outlook hesabıma sürekli giriş yapılmış olarak gözüküyor ta İran’dan Amerika’ya kadar ve hepsi peşpeşe epic Games hesabımın ise değiştirdikleri mailin sonu ru olarak bitiyor büyük ihtimalle Ruslar yaptı

Ekler

• IMG_9027.webp
    IMG_9027.webp
    73.3 KB · Hit: 34
Adamlar benim mailime girip taslak olarak oluşturmuş yani dışarıdan gelen bir mail değil adamlar Outlook hesabıma giriş yapmışlar zaten attığım görsellerde de hem mail adresim hem de şifresi yazıyordu ben üstünü çizdim ayriyeten Outlook geçmişinden baktığım zaman neredeyse 20 farklı ülkeden Outlook hesabıma sürekli giriş yapılmış olarak gözüküyor ta İran’dan Amerika’ya kadar ve hepsi peşpeşe epic Games hesabımın ise değiştirdikleri mailin sonu ru olarak bitiyor büyük ihtimalle Ruslar yaptı
Taslak olarak yazdıklarını okumadım normal mesaj olarak gelmiş saydıydım.(kendine atmışsın gibi)

seni otuzbirci seni

Arkadaşlar bilgisayara format attım ve avast indirip bilgisayarı taradım şimdilik bir sorun gözükmüyor acaba virüsten kurtulmuş muyumdur başka önerebileceğiniz bir şey var mı

Arkadaşlar bilgisayara format attım ve avast indirip bilgisayarı taradım şimdilik bir sorun gözükmüyor acaba virüsten kurtulmuş muyumdur başka önerebileceğiniz bir şey var mı
Temiz kurulum yaptıysan bitmiştir geçmiş olsun nerden indirdin yamayı bizde uzak duralım

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce rdr2 için türkçe yama indirdim onun haricinde uzun zamandır bilgisayara bir şey indirmedim bugün gece epic games telefon doğrulama kodu yollamış bende outlook a bakıyım dedim ve bunun la karşılaştım sizce trojen yemiş olabilir miyim yoksa mail adresimi ve şifreyi başka yöntemlerle ele geçirmiş olabilirler mi?
Tavsiyeleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.
Bunları benim outlook hesabımdan taslak olarak oluşturmuş ve içine atmış sabah 7 civarında
Geçmiş olsun, fotoğraflarda yazanların %80i scam oluyor genelde. Yok kamerandan kaydettim şu görüntülerini şöyleydi böyleydi falan fasa fiso. Paylaşsa ne olacak :D Kim görecek :D

Dostum geçmiş olsun, durum ciddi görünüyor.

Hemen harekete geçmen lazım, vakit kaybetme. O RDR2 Türkçe yama büyük ihtimalle trojendi. Virüs bilgisayara girip tüm şifrelerini çalmış. Epic Games'e girmeye çalışmaları, Outlook hesabında taslaklar oluşturmaları falan bunun kanıtı.

İşte acilen yapman gerekenler:

1. Bilgisayarı internetten çek. Kabloyu çıkar veya Wi-Fi'ı kapat. Virüsün dışarıya veri yollamasını engelle.
  2. Telefonundan veya temiz bir cihazdan gir. Outlook, Epic Games, banka, sosyal medya dahil bütün önemli hesaplarının şifrelerini hemen değiştir. Mümkünse hiç kullanmadığın, tamamen yeni şifreler oluştur.
  3. Her yerde 2FA (iki aşamalı doğrulama) aç. Bu en önemli şey. Şifren çalınsa bile kimse hesabına giremez.
  4. Bilgisayara sağlam bir virüs programı kur. Güvenilir bir programla (Malwarebytes gibi) tam sistem taraması yap.
Yapılan şey şifre çalmak ve ele geçirdiği hesapları denemek. O taslak mailler de ya deneme amaçlı ya da senin hesabınla başka yerlere saldırı yapacaklarının işareti. Çok dikkatli ol, bir daha da güvenliğinden emin olmadığın yerden dosya indirme.
Bu arkadaşın yazdıklarını harfiyen uygula internet ile erişimini kes en başta bilgisayarının sonrasında hiçbir şey olmaz yavaş yavaş programlarla vs. temizlersin virüsleri.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Temiz format attıysan hocam virüs vs. hiçbir şey kalmamıştır zaten. Avast a güvenmeni önermiyorum Kaspersky vs. tavsiye ederim. Ek olarak internetten yamaydı bilmemneydi yayıncısı belli olmayan bir şeyler indirirken indirdikten sonra zipden çıkarmadan VirusTotal üzerinden dosyaları vs. taratmanı şiddetle öneririm. Benzer dosyaları tarattıkça bir hash üzerinden kaydediyor sayfaya her taratana sakıncalı içerik varsa o dosyanın hash ine göre bilgi veriyor.

Tavsiyem ilk önce yapabiliyorsan biostan secure erase ile disklerini tamamen silmen ve sıfırdan bir Windows kurulumu yapman olur. Yada ne kullanıyorsan artık
Önce hesaba erişilen e postadan epic games varsa Steam gog gibi platformlardan hesabını kurtarma işlemi yapman,
İkinci olarak yeni bir outlook hesabı açman şimdikine 10 yıl daha giriş isteği olur.
Her platformda 2fa ozelliklerini aktif et
Ente Auth veya aegis kullanabilirsin (uygulama ile SMS veya e-posta değil)
Bunları yaptıktan sonra bir antivirus satin almani öneririm, Kaspersky bitdefender Norton ne ucuza bulabiliyorsan.
Bir şifre yoneticisi kurman ve şifrelerini ondan oluşturup kaydetmen.
Kaspersky alırsan yanında geliyordu onu kullanabilirsin yada protonpass kullanabilirsin ben protonpass kullanmanın yanındayım,
Eğer mail adreslerinin de korunmasını istiyorsan proton unlimited alabilirsin ama biraz tuzlu ayda 10 dolar. (Yanında depolamasi VPN herşeyi var)

Tarayicini da mullvad browser olarak değiştirmeni de tavsiye ederim içinde reklam engelleyiciyle geliyor.
Final olarak hesabınızın çalışması benim fikrim sizin de bulunduğunuz bir veri kümesi / datası internete sızdı sizde aynı şifreler ile epic games outlook gibi yerlere kaydoldunuz bunu çalan kişiler de hemen değiştirdi. Uzun yazdım biraz ama merak ettiğin yerlerde yardımcı olurum bir daha yaşamaman dileğiyle.

Outlook girişlerine dikkat et. Kardeşimde de oldu bir şekilde yine deniyorlar. En son mailiyle girişi iptal edip maili başka mail ismiyle girişe ayarladıydık. Bir süre sonra onu da çözdüler. Büyük ihtimalle telefonunda bir sıkıntı vardı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,097
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri