Trojen mı yedim ayvayı mı yedim

Reaksiyon skoru
16
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce rdr2 için türkçe yama indirdim onun haricinde uzun zamandır bilgisayara bir şey indirmedim bugün gece epic games telefon doğrulama kodu yollamış bende outlook a bakıyım dedim ve bunun la karşılaştım sizce trojen yemiş olabilir miyim yoksa mail adresimi ve şifreyi başka yöntemlerle ele geçirmiş olabilirler mi?
Tavsiyeleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.
Bunları benim outlook hesabımdan taslak olarak oluşturmuş ve içine atmış sabah 7 civarında

Ekler

• IMG_9009.webp
    IMG_9009.webp
    78.8 KB · Hit: 186
  • IMG_9010.webp
    IMG_9010.webp
    134.7 KB · Hit: 190
  • IMG_9011.webp
    IMG_9011.webp
    121.6 KB · Hit: 160
  • IMG_9012.webp
    IMG_9012.webp
    126.7 KB · Hit: 156
  • IMG_9013.webp
    IMG_9013.webp
    127.6 KB · Hit: 134
  • IMG_9014.webp
    IMG_9014.webp
    109.8 KB · Hit: 130
  • IMG_9015.webp
    IMG_9015.webp
    145.8 KB · Hit: 185
Virüsle alakası yok.
Sadece bir şifren açığa çıkmış. Girdiğin bir sitenin veri tabanı çalınmıştır.

O şifreyi değiştirmen lazım. Bu e postadakiler gerçek değil.

:D

Virüsten korkuyorsan indir kaspersky veya bitdefender bak

Epic games ve battle.net hesabına girmeye çalışmış başka bir sorun olur mu acaba

Dostum geçmiş olsun, durum ciddi görünüyor.

Hemen harekete geçmen lazım, vakit kaybetme. O RDR2 Türkçe yama büyük ihtimalle trojendi. Virüs bilgisayara girip tüm şifrelerini çalmış. Epic Games'e girmeye çalışmaları, Outlook hesabında taslaklar oluşturmaları falan bunun kanıtı.

İşte acilen yapman gerekenler:

1. Bilgisayarı internetten çek. Kabloyu çıkar veya Wi-Fi'ı kapat. Virüsün dışarıya veri yollamasını engelle.
  2. Telefonundan veya temiz bir cihazdan gir. Outlook, Epic Games, banka, sosyal medya dahil bütün önemli hesaplarının şifrelerini hemen değiştir. Mümkünse hiç kullanmadığın, tamamen yeni şifreler oluştur.
  3. Her yerde 2FA (iki aşamalı doğrulama) aç. Bu en önemli şey. Şifren çalınsa bile kimse hesabına giremez.
  4. Bilgisayara sağlam bir virüs programı kur. Güvenilir bir programla (Malwarebytes gibi) tam sistem taraması yap.
Yapılan şey şifre çalmak ve ele geçirdiği hesapları denemek. O taslak mailler de ya deneme amaçlı ya da senin hesabınla başka yerlere saldırı yapacaklarının işareti. Çok dikkatli ol, bir daha da güvenliğinden emin olmadığın yerden dosya indirme.

Ben şu anda işteyim şimdi yapabileceğim bir şey var mı yoksa eve gidince mi yapmalıyım

e-mail spam klasörümde 3 aydır Bekleyen Kargo - Sipariş takibi mesajı alıyorum mesela bende.
O zat eğer bir şey yapabilseydi şuan çoktan yapardı zaten.
Şifresi ortaya çıkan mail hesabı çok kritik değilse ve farklı maillerde de bu mesaj varsa korkulur
Ama bir tane mailin şifresi ortaya çıktı diye (eğer tek mail kullanılmıyorsa) sorun olmamalı.

1758722515254.webp

Dostum geçmiş olsun, durum ciddi görünüyor.

e-mail spam klasörümde 3 aydır Bekleyen Kargo - Sipariş takibi mesajı alıyorum mesela bende.
O zat eğer bir şey yapabilseydi şuan çoktan yapardı zaten.
Şifresi ortaya çıkan mail hesabı çok kritik değilse ve farklı maillerde de bu mesaj varsa korkulur
Ama bir tane mailin şifresi ortaya çıktı diye (eğer tek mail kullanılmıyorsa) sorun olmamalı.

Alıntıyı görüntüle
adamın mailinden taslak mail oluşturulmuş durum farklı.

İnternetten outlook hesabıma girince otomatik olarak bu dilde başlıyor

Ekler

• IMG_9020.webp
    IMG_9020.webp
    62 KB · Hit: 57
Üçüncü resimdeki dediği gerçek ise hayat bitti

Arkadaşlar format atamıyorum format atarken hata veriyor bir sorun olur mu şimdilik formataşamasında bütün diskleri biçimlendirdim ve İnternet kablosunu çıkardım hala veri çalmaya devam edebilirler mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri