Selamlar herkese,
Sistemime takviye yapmak amacıyla 10.000 TL bütçe ayırdım. Ekipman (Kulaklık), PSU ve NVMe M.2 SSD almayı planlıyorum. Bir ara SATA SSD düşünmüştüm ama vazgeçip sepeti tamamen M.2 üzerine güncelledim. Şu an seçtiğim parçalar toplamda 7.665,48 TL tutuyor.
Mevcut donanımım ve...
Merhaba r5 5600 b580 kullanıyorum eğer ekran kartını alıcaksanız kesinlikle işlemciye para ayırmanız lazım en azından ryzen 7 5700x3d almanız lazım ayrıca anakart b550 pci 4.0 olması lazım tam performans için ben bir kaç haftadır kullanıyorum bazı oyunlarda stutter crash oldu bilgisayar çöktü...
Herkese selamlar,
Sistemi toparlamak için kafamda birkaç fikir vardı, derdimi tam anlatabilmek için metni hazırlarken yapay zekadan da azıcık yardım aldım, kusura bakmayın.
Elimde Ryzen 5 5600 ve Intel Arc B580 ikilisinden oluşan bir sistem var. DDR5'e geçecek durumum yok, kesin olarak DDR4'te...
iki ramide denediysen işlemciyi sökebilirmisin dikkatlice
stok soğutucu kullanıyorsun termal macun kurumuş mu diye bak sökerken özellikle vidaları sonuna kadar aç sonra stok soğtuucuyu kaldırmadan döndürmeye çalış öyle çek sakın yukarıda çekme işlemci yapışık çıkar pinlere zarar vevrirsin...
öncelikle biosunu resetlermisin daha sonra ramlerden birini çıkart öyle tek tek test et bide bir fana kablo değiyor sanki yada fan dağılmış ses çıkarıyor nerden geldiğini söylermisin
ekran kartı veya ramlerin uçmuş hocam ekran kartını mümkünse başka sistemde test et ramleride aynı şekilde işlemcinin pinlerini oynamadıysan bakmana gerek yok