Ben havit gamenote kb862l kullanıyorum, hem switch kalitesinden hemde rgb'lerinden oldukça memnunum. Ama bu blue switch, eğer red switch arıyorsan Gamebooster G5R Defender alabilirsin şu anda itopya'da indirimde.
Güzel sistem ama psu'da biraz marka takıntısı gerekiyor. Asus tuf gaming 850G alabilirsiniz. Psu'larda 80+gold dışında farklı şeylere de bakmanız gerekiyor. Mesela olası bir kesintide pc'nin yalan olmaması için koruma gerekiyor ki asus, msi gibi markalar çoğu psu'suna bu özelliği koyuyor.
Geçenlerde pc hocası'nın incelediği gamepower monitör vardı onu almanız iyi olur. Ktc monitör oc ile 200hz'e çıkabiliyor, gamepower ise gerçek 200hz. Birde siyah performansı gamepower'da daha iyi.
İşlemci olarak ikinci elde Ryzen 5 5600 alınabilir 3000 tl civarına. Anakartta 1500 2000 tl arasına herhangi ikinci el bir anakart olabilir, a320 felan. Ekran kartı olarak rx 6600 alınabilir, yine ikinci elde 4000, 4500 civarına bulunabilir. Ram'da 2x8 16gb ddr4 ram'ler 800 1000tl arasında. Psu...
Ben şu şekil almıştım. En az 3 adet alınabiliyordu bu arada. Adamlar 8 tane gönderdi, birkaç tanesi çalışmadı ama sonuç olarak aktifleştirdim ve rahatça kullanıyorum.
Kalite konusunda ikisi de gayet kaliteli markalar. Dediğim gibi sadece hoparlör ve işletim sistemi farkı var. Eğer satıcı içinse samsung'u da alabilirsin. Ben teknosa'dan almıştım birkaç ay önce 24k'ya, yanında logitech k400 plus klavye, akım korumalı priz ve ekran temizleme spreyini hediye...
Zaten qled tv'lerin çözduğü meselelerden biri bu. Bir oled kadar olmasa da iyi seviyede. Zaten samsung olanla da panel tipi aynı olduğu için bir fark olmaz.
Tcl c655 alabilirsiniz hatta aynı fiyata 55 inç olanı. Kendim aynı tv'yi kullanıyorum. Her iki tv'de qled ancak tcl modelde 50 inç'te 30w, 55 inçte 35w hoparlör var. Samsung'ta ise 20w. Onun dışında pek bir fark yok. Birde tcl'de google tv avantajı var.
Bu fiyata olan sıvı soğutmalar zaten alınmaz, kule tipinde şu güzel olur. Hem çift fanlı hemde soğutma bloğu çok güzel.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-peerless-assassin-120-fiyati,340245793.html#m-gallery