Düzenleme: IntelliQoS'dan dosya transferini 7 yani düşüğe almanızı öneriyorum. Sürekli Instagram olsun Face, Wp olsun reels atanlar olduğu için düşüğe alırsanız oyun oynarken hiç etkilenmiyorsunuz. Ayrıca İstemci listesinden kendi cihazınıza tıklayıp Statik Ip açıp oradaki önerilen statiği aktif...
Diğer kullanıcılara QoS yerinde 5 versem bile ping dalgalanıyordu hep. Bağlantı Politikaları nedense çok daha stabil oluyor ping. Farkı ne acaba. :D Ama sosyal medyada gezinenlere 4-5 mbit arası verip garantiye almak daha iyi. 16 mbps yerine 12-13 mbps ideal oluyor, rahatlatıyor diye...
Merhaba ben de Keneetic extra dsl 2111 modeme sahibim. Paket kaybı oluyorsa dediğim ayarları yaparsanız ''özellikle öncelik atayıp en yükseğe'' verirseniz paket kaybı sorunlarını yaşayacağınızı düşünmüyorum ama QoS ayarını da mutlaka yapın derim. 1 gbps nete sahip olsanız bile yapılması gereken...
Hiçbir şey yok ki. Sadece diğer kullanıcıların hızlarını bir miktar düşürüp kendinize daha fazla hız atıyorsunuz o kadar. Ping sorununuz varsa kesinlikle yapın bence. Yıllar sonra bu şekilde çözdüm sonunda. Test de ettim 10 kişi bağlı oluyor hatta daha fazla ama pingim hep minimum.:blobdance:
Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Çok basit ayarlar. Anlamadığınız kısım olursa bana sorabilirsiniz. Modeminiz farklı bile olsa yardımcı olmaya çalışırım.
Sistem, ayrıntılı kategori ve uygulama trafik hesabı için ayarlanmıştır. Maksimum yönlendirme performansı gerekiyorsa Donanım ağ hızlandırıcısını etkinleştirin. Modun değiştirilmesinin uygulama ve kategori trafiği geçmişini sıfırladığını lütfen unutmayın.
Merhaba. Benim gibi düşük 16 mbps (max verdiği hız 12) sahip arkadaşlar varsa çözüm önerisi sunuyorum. Eğer internetinize tek kişi bağlanıyorsa ve pinginiz çıkmıyorsa fakat 4-5 kişi bağlandığı zaman ping sorunları oluşuyorsa Keneetic modeme sahip veya ''x'' modeminiz de bu ayarlar varsa...