hep amd savundum bugune kadar. kart cok guzel duruyor ancak bf6 da yasadigim dxgi_error_device_removed hatasini ne denediysem cozemedim. suclu ea games burasi teyit edildi. bazi firmalar amd kullanicilarini dusunmuyorlar malesef. bf6 oynayacaksaniz bu hatayi alirsaniz cozumu yok, 3 aydir bulunamadi.
hocam ddu ile ekran karti driverini kaldirip yeniden kurun.
memtest64 ya da memtest86 ile rami test edin.
occt ile cpu+ram testi de yapabilirsiniz.
eger bunlarda herhangi bir problem cikmiyorsa ssd kaynakli olma ihtimali de goz onunde bulundurulmali.
temiz windows kurulumunu da...
hocam eger o voltajla performans dususu olmuyorsa demekki kaliteli silikon denk gelmis size. hayirli olsun gule gule kullanin. 1.1 dusuk performans gosterirse 1.2 de yapabilirsiniz madem sabit olmasi icinizi rahatlatiyor.
cinebench r23 single ve multi (cekirdekler max kac mhz gorecek hwinfo ile...
ryzen master hic tecrubem yok acikcasi. orada yazan deger her zaman kesin dogruyu gosteriyor mu bilmiyorum. belki tecrubeli birisi yardimci olabilir forumdan.
eger 1.1 sabit verirseniz sistemi kasitli sakat birakiyorsunuz stabil olmayacaktir sistem.
bunun yerine offset ayari yapabilirsiniz...
ikisini de hiç kullanmadım. burada karar sizin hocam hangisi görsel olarak sizi en çok tatmin ediyorsa o doğru karardır.
king95'de sanırım ön mesh panel opsiyonu bulunuyor. yazın sıcaklıkları düşürmek için değiştirilebilir. bayağı donanımlı bir kasa olarak gözüküyor. ben king 95'den yana oyumu...
hocam bu görüntüyü manuel 1.1 voltajı iptal edip aldınız değil mi? öyle değilse bir iptal edip bakalım.
ayrıca 113-111 derece olan doğru değil bunlara itibar etmeyin panik olacak bir sıcaklık yok.
montech kasalar çok hoşuma gidiyor. zamanında keşfetseymişim deepcool ch560 almazdım :)
9000 tl model
https://www.amazon.com.tr/95-PRO-Odac%C4%B1kl%C4%B1-Paneller-Temperli/dp/B0CN95B1MS/?th=1
8000 tl olan (bu kasa ters olarak kullanılabiliyor cam sağ tarafa geçiyor)...
hwinfo programını indirip sensors only başlatır mısınız?
anakart modelinin yazdığı yerde vcore diye bir şey olacak. buradaki değer nasıl hareket ediyor 1.5 sıçrıyor mu?
sürekli 1.5 voltajda mı gözüküyor arada sıçrıyor mu? pbo kapatıp voltaja bakarmısınız? a-xmp de kapalı olsun.
performance boost overdrive olarak geçiyor olabilir ayar. enabled ise ve off yok ise auto da bırakın. ek olarak gaming mode falan varsa onu da kapatın. biosda arama kısmına gaming...
basit 2-3 degisiklikle performans arttirabilirsiniz. hic ince ayara gerek yok. biosdan pbo advanced yapin. curve optimizer ayari olarak -15 (negatif) offset verin. boost hizini +50 mhz yukseltebilirsiniz muhtemelen stabil olur. negatif offset yuzunden daha az isinacaktir.
hocam bence psu degisip 2 ayri kablo ile baglamaniz saglikli olur. bu sekilde idareten kisa vadeli kullanilabilir ama uzun vadeli dusunmeyiniz.
hwinfo ile total board power bakarsaniz 300w uzeri gormeniz mumkun. 2 tane tbp yaziyor birisinin sonunda (limit) yazar o direk kartin fabrika cikisi...