hocam cl degerini hep 38 mi deniyorsunuz? 6000 mhz cl 40 42 46 48 olarak deneyin. post etmiyorsa 5600 de ayni siralamayi deneyin. yapay zeka timing konusunda yardimci olabilir.
biosdan erp ayarına bakın. on ya da s4+s5 tarzı bir seçenek varsa onu seçin. pc kapandığında usb portlarına giden enerjiyi kesmiş olursunuz.
bütün anakart üreticileri ErP ismini kullanıyor. msi asus da falan erp ready olarak da görebilirsiniz.
bugun geldi kurulumu yaptim. olu piksel cikmadi. sunu diyebilirim ki 6399 tlnin sapina kadar hakkini veriyor. kendi ayagini takmadim direk nb f160'a bagladim. benim icin yukseklik ayarsiz olmazmis o bir gercek. cok yukarida kaliyor yoksa. tam bir fp urun memnun kaldim
memtest86'yi usb bellege kopyalayip yapin. axmp acik olsun. 1 saat suruyor. ramleri tek tek yapmaniz daha iyi olur. 2 saat toplamda surmus olacak. gece yatarken de pcyi acik birakarak yatin, guc ayarlarini yapin ki uykuya girmesin makine. memtest gecip de acik kalmadan dolayi hata veren sisteme...
olay zaten fanlar hizlaninca kasanin titrememesi hocam. boylece ekstradan ses yapmis oluyor kasa. kullanici yorumlarina bakmak lazim titresim kaynakli sikayet var mi diye. yapay zekaya da sorulabilir sistem bilesenleriyle beraber.
bununda fiyati uygun 0.7mm olarak belirtilmis sac kalinligi
https://www.nextgaming.com.tr/urun/alpha-elite-7x-argb-fan-kumanda-ve-kontrolcu-atx-bos-bilgisayar-kasasi-siyah
fan kalitesi konusunda birsey diyemem ileride butce olursa degistirilir
ekleme: kasa zoko emperora cok benziyor o da...
rampage 0.5mm sac kalinligi gorsel olarak daha guzel duruyor.
zoko ise 1.2mm sac kalinligi daha dayanikli.
dusuk sac kalinliginda fanlar hizlaninca kasa titreyip ses yapabilir. 0.5 ozellikle cok az. benim tavsiyem 0.7 alinmasi en az.