İmzamdaki sisteme bakabilirsin hocam, sıfırı biraz daha bütçenin üzerine çıkıyor ama belki hazır sistemlerle ekonomik bulabilirsin.
4070Tİ Süper yerine 5070Ti alırsın. x670 yerine Tomahawk falan olabilir. Ufak tefek değişikliklerle stabil çalışan, birbiriyle uyumlu performanslı bir sistem...
Tavsiyem hazır sistemleri takip et. Bazen içindeki bir parça piyasa fiyatının yarısına denk gelebiliyor. Benim ekran kartı 24k gibi komik bir rakama denk gelmişti hazır sistem içinde. Piyasası 35k iken. Yani toplu paketlerde bazı ürünler ekonomik olabiliyor. Bu süre zarfında da biraz daha para...
İlk söylediklerine göre DDR4 sistem kuruyorsun. Yani eski nesil. Eski teknoloji. İ3 işlemci seni uzun vadede memnun etmeyecek. Günü kurtarır. Monitörün 200hz olmasına kanıp kasam çok iyi deme. Bütçe ölçüsünde idare etmelik bir sistem diyelim.
SSD miktarını yetersiz buldum. Her şeyi uçurmuşsun SSD'yi kıt kanaat koymuşsun. Arkadaşların da dediği gibi (bütçe daha çıkmıyorsa) anakarttan veya işlemciden bir miktar tasarruf edip SSD'yi en az 4 TB yapmanı öneririm. Ben daha makul bütçede sistem topladığımda bile 3TB ile başlamıştım...
Dostum 100k para veriyorsun masada sabit kalacak diyorsun, 100k lık bir diz üstü 100k lık bir masaüstü bilgisayara göre maalesef daha kalitesiz oluyor. İlle de diz üstücü müsün :)
Her ürünün mutlaka bir iyisi var. Yani onu alayım derken bir bakmışsın bir üst versiyonu sana göz kırpıyor. Sonra ona heves. Sonra bütçe açığı.
Tavsiyem sana ne amaç için maksimum ne kadarlık PC lazım, onu belirle. Amaç ve bütçe üst sınırı tamamsa bu sınırı aşmayacak şekilde makul bir bilgisayar...
Merhaba arkadaşlar,
Sistemi toplayalı yaklaşık 1,5 yıl oluyor. 【Galax✦4070TI Super】【Corsair 3000D✦+750W】【ASUS TUF VG27AQML1A ✦27" 260Hz 2K IPS】
Yakın zamana kadar herhangi bir sorun yaşanmamaktaydı. Bu aralar uyku modundan ekran uyanırken 1-2 saniyeliğine ekranda renk bozulmaları beliriyor...