Hocam hayırlı tezkereler özlettin kendini valla yorumunu görünce mutlu oldum :D Sen yokken senin tier list konusunda okurken ve diğer arkadaşların da fikirlerini okurken bir anda imzamdaki sisteme XG27ACDNG çektim geçtim. Konu sahibi arkadaştan da özür dilerim biraz alakasız bir giriş yaptım konudan
Herkese tekrardan merhabalar arkadaşlar. Ekran kartı konusunda bir değişiklik oldu. Son dakika bütçede problem yaşandığı için arkadaşa biraz AMD ekran kartı daha mantıklı geldi. Geldiğimiz noktada 5070ti düşük modeller 60k'dan başlarken, Asus Prime 9070xt OC Edition ekran kartını 39k'ya peşin...
GÜNCELLEME:
Arkadaşlar herkese tekrardan merhabalar. Biraz bütçe dalgalanmaları ve taksit imkanları/imkansızlıkları sebebiyle bazı parçalarda değişiklik oldu ve sipariş verildi. Yalnızca ekran kartı siparişi ve monitör siparişi kaldı. Siparişi verilen parçalar;
-Anakart: MSI Pro B850 Gaming...
Evet hocam ben de fark ettim listemdeyken yükseldi bide fiyatı :D Sanırım Lexar'dan devam edeceğim gibi
1784297113
Bir de hocam anladığınız bir konu mu bilmiyorum ama monitör konusunda da ben epey arada kaldım. Var mıdır önerebileceğiniz 240-360-500 Hz, QD-OLED, 27 inch bir monitör? Her kafadan...
Evet hocam fiyatına göre aşırı iyiymiş o zaman. Dikkat etmemişim 4k ve 1080P farklarını teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Bu monitörü de listeme ekliyorum o halde
Tamamdır hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Evet yani sonuç itibariyle bir e-spor oyuncusu veya oynadığı her oyunun en üst rankında oynayan biri değil. 240 Hz yeterli olacaktır o halde. Ben Odyssey G65B kullanmıştım kendi eski sistemimde taş gibi de monitördü yüzlerce olumsuz...
Hocam yok kullanıcıyı biraz sıradan çinko pil gibi düşünün öyle BIOS girip OC ayarlarıyla oynamak falan kendisi yapabileceği şeyler asla değil zaten. Öyle render almalık vs. bir işlemi de yok. Standart kullanıcı FPS oyunları (Marvel Rivals, Valorant, CS, LOL) ve güncel hikayeli oyunları...
Hocam ben anakart konusunda kör cahil bir insanım. Bana anakarttan kısarak nasıl 9800x3D'ye yükselebileceğim konusunda yardım edebilir misiniz? Yani anakartı ne seçmeliyim daha doğrusu. Bir de 9800x3D ve 7800x3D arasında o kadar fark var mı ki yükselecek kadar
1784290785
Tamamdır hocam birden...
Hocam öncelikle elinize sağlık uğraşmışsınız çok teşekkür ederim. Burada sormak istediğim birkaç konu var. SSD konusu sanki attığınız SSD benim konuya yazdığım SSD'den çok bir fark olmaksızın daha düşük performansa sahip gibi görünüyor. Güç kaynağını neden 1000W düşündünüz sizce çok fazla değil...
Hocam sadece sinerji de satıyorlar 9900 TL ye onun dışında 12 küsür k en ucuzu sinerjide de taksit seçeneği yok ayrıca servis berbat diye duydum her yerde o yüzden. Bu arada B650 Eagle modeli var baya bi kullanıcı tarafından olumlu yorum almış. O kadar fazla anakart var ki piyasada hangisi nasıl...
Anlıyorum sizi hocam zaten şöyle bir durum var mesela RAM'i 1x16 ya çeksek anakartı biraz daha giriş seviyeye çeksek vs. 5080'e geçebiliyoruz ama dediğim gibi %20 oyun performansı artışı için parça düşüşü yaşamak istemiyoruz. Teşekkür ederim ilginiz için :) Bir de size bir sorum olacak anakart...
Haklısınız kesinlikle katılıyorum size. Zaten şimdi tekrar baktım Inno3D markasının yine 3x OC 5070ti kartı 50k. MSI ile marka ismi dışında bir farkı olduğunu da düşünmüyorum pek. Sanki daha tercih edilebilir.