Selam beyler, herkese iyi forumlar.
15-20k arası bir bütçeyle komple setup diziyorum, sağlam f/p tavsiyelerinize ihtiyacım var. Genelde LoL, Valorant ve CS odaklı takılacağım, o yüzden performans önceliğim.
Aradığım liste şu şekilde:
• Monitör: 144Hz-165Hz bandında, ghosting yapmayacak...
Hahaha hocam sorma ya, uykusuzluktan ve heyecandan devrik cümle kurmayayım derken iyice kasmışım kendimi. Gece boyu bütçe-sistem hesabı yapınca kafa gitti tabii. AI değilim de 5070'in heyecanıyla biraz formatlı konuşmuşum herhalde :D
Hocam valla çok sağ ol, sayende içim çok rahatladı. Kasayı bugün bağlıyorum, ekipman için de önerilerini dört gözle bekliyorum. Sistem gelip kurulumu bitirince kesinlikle beraber bir Valorant-CS patlatalım vallaha Sana ulaşabileceğim bir yer (Discord veya mail gibi) var mı, yoksa sistem gelince...
Eyvallah hocalarım, 5070 konusunda ikna oldum, AMD defterini de kapattım. Kasayı 55k'ya (Ultra 5 + 5070 + CM Soğutucu) bugün bağlıyorum.
Ekipman (Monitör dahil) için de zorlarsam 7k - 8k arası bir bütçe ayırabilirim. Siz modelleri söyleyin, ben de onlara göre 'vurgun' yapayım. Özellikle mouse...
Hocam çok sağ ol, o 45k'lık 9060XT + 7500F sistemin linkini de bir atabilir misin rica etsem? 55k'lık 5070 sistemi için tetiği çekicem ama ne olur ne olmaz bütçe son anda takılırsa kenarda sağlam bir B planım olsun istiyorum. Zahmet olmazsa atarsan çok sevinirim, gece gece yorduk seni
Hocam selamlar tekrar. 55k'ya kasayı bağlıyorum, kafayı koydum. Geriye kalan yaklaşık 6.5k - 7k bütçe ile (ekipmanlar için) şu liste sence RTX 5070'li canavarın yanında nasıl durur? Özellikle Valorant ve CS odaklı gidiyorum:
• Monitör: ASUS VG249Q3R 180Hz IPS (Ya da bu bütçede daha iyisi var...
Hocam valla 5070 rüya gibi ama dürüst olmam gerekirse 60k kasa fiyatı beni biraz sınıra dayadı. Üzerine daha monitör, mouse, klavye falan eklenecek, altından kalkabilir miyim emin olamadım.
Sizce 5070'ten feragat edip 4070 veya 4060 Ti sistemlere baksam hata mı ederim? Aradaki fiyat farkıyla...
Eyvallah hocam, içimi çok rahatlattın. O zaman dediğin gibi yapıyorum; Vatan'dan 11k kazık yemiyorum, sistemi 16GB olarak sipariş geçiyorum. Sen de kullanıyormuşsun zaten, kasmayacağını duymak iyi oldu.
Dediğin gibi 1 sene sonra falan borç hafifleyince dışarıdan bir 16'lık daha çekerim, o...
Hocam valla RAM piyasası da uçmuş, baktım şimdi düzgün 16GB DDR5 5600-6000MHz'ler bile bayağı pahalı. Vatan'ın 11k istemesi hala kazık ama ben 'zam gelir, ileride hiç alamam' diye korkuyorum.
Sizce şu an sistemi 16GB alıp, yanına o kalan 11 bin TL farkı vermeyip hemen başka yerden (Amazon...
Hocam ağzınıza sağlık, valla içimi çok rahatlattınız. O zaman Cougar kasayı seçiyorum, yanına da Cooler Master soğutucuyu ekliyorum. RAM'i 16'da bırakıp 11k soygununa düşmüyorum, ileride kendim eklerim. 10 sene götürecek bir sistem topladık sayenizde. Yardımlarınız için çok sağ olun, hayırlı...
Hocam haklısın, RAM işini dışarıdan halletmek çok daha mantıklı. Vatan'daki 11k fark resmen soygun, dışarıdan güncel piyasada 4-5 bin TL'ye bile kapatsam 6 bin TL kârdayım.
Son olarak; kasa seçeneklerinde SyFox hocam 'Cougar'daki PSU (güç kaynağı) B+ Tier, diğerleri E Tier, o yüzden Cougar...
Hocam çok sağ ol, son bir şeyi netleştirmek istiyorum. Vatan'ın sitesinde RAM ekleme kısmında Corsair 16GB seçince +11.142 TL fark çıkarıyor, sanırım sistem 2 adet eklemeye çalışıyor ya da bir hata var.
1. Ben şimdi sistemi içindeki standart Goodram 16GB (1x16) 5600MHz ile alsam, yanına...
Hocam eyvallah, Cooler Master V4 Alpha'ya bakıyorum şimdi, fark makul ise onu da ekleyip siparişi geçiyorum. Çok makbule geçti bu soğutucu uyarısı.
Hocam valla kusura bakma çok soru sordum ama ilk defa bu kadar büyük bir bütçeyle sistem topluyorum, içimde bir kaygı var 'acaba hata mı yapıyorum'...
Hocam ağzına sağlık, garanti meselesi içimi çok rahatlattı. RAM'in tek slot (1x16) olması da süpermiş, ilerde yanına bir tane daha atar 32 yaparım. Anakart dediğin gibi oyun için yeterli sonuçta profesyonel render işi yapmıyoruz. Şimdi Cougar kasa seçeneğiyle siparişi geçiyorum. Yardımların için...
Hocam çok sağ ol, zam gelmeden çökmek lazım haklısın. Sistemi bu haliyle (55k) almayı kafaya koydum ama kafamı kurcalayan birkaç eksi var, fikrini merak ediyorum:
1. İçindeki 16GB RAM ve H810M anakart (2 slotlu) bu ekran kartına (5070) göre zayıf kalmıyor mu? İleride 32GB yapmak istediğimde...