outemu olmayan hiç bir switch bana uzun vadede Fiyat performans oranı sağlıklı gelmiyor hocam. ama alınabilir inceleme videoları ve kullanıcı yorumlarına detaylı bir şekilde bakın derim.
Hocam geçenlerde benzer bir sorun yaşayan arkadaş vardı herkes donanımsal bir problem olduğunu söylüyordu ama problemin temel sebebi işletim sisteminde çıktı. eğer günün sonunda çözüme ulaşamazsanız güncel bir iso indirip bir format atmayı deneyin derim.
yani işlemci zaten 6000 liraya yakın fiyatta. ekstra olarak eğer oc yapmak istemiyorsan herhangi A520 Anakart alıp geçebilirsin. b550 para vermene gerek yok işlemci zaten 65 W. Ek olarak montaj kısmında zor bir şey yok ben internet kafe işletiyorum geçen hafta 3 günde 45 tane pc komple söktüm...
kanka montaja 1500 verilmez 200 300 liraya macun alsan bir tane flash bellek alsan 200 liraya formatla birlikte masrafın 500 lira olur montajı da internette binlerce video var bakarak yaparsın zor bir şey yok takıldığın noktada gerekirse forumdan destek alırsın. bide anakart işlemci kaç paraya...
SFF KART DAHA KÜÇÜK BLOĞA VE DAHA KÜÇÜK BİR YAPIYA SAHİP KASANIZ BÜYÜKSE İÇERİDE BİRAZ EMANET GİBİ DURABİLİR. ZOTAC TÜRKİYE PAZARINDA MSI ASUS GİBİ MARKALAR KADAR POPİLER OLMADIĞI İÇİN İNSANLARIN KAFASINDA SORU İŞARETİ OLUYOR AMA EMİN OLUN EV KULLANICISINI ÜZMEZ.
3070 1080p çözünürlük için hala çok güçlü bir ekran kartı. ama ille de değiştireceğim diyorsanız 3080 yerine 9060xt 16gb yada bütçe varsa 9070 alınabilir.
7500f ve 5600 aynı fiyatlarda olmasına rağmen AAA Oyunlarda aralarında uçurum var. ek olarak geleceğe dönük olarak am5 sistem toplaman daha mantıklı olur. bütçe dahilinde 2.elden 14600k ddr4 lga 1700 anakart da bulunursa alınabilir.
Bir tık daha sıcak çalışan bir model ama fiyat avantajı gerçekten iyiymiş. düzgün hava akışına sahip geniş bir kasanın içerisinde sorun yaratacağını zannetmiyorum alınabilir.
İkisi de CW Canavarı modeller. her kart cw sorunu ile geliyor diyemem ama kullanıcılarının çok büyük bir kısmı bu konuda şikayetçi. tavsiyem o bütçede https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-galax-rtx-5080-1-click-oc-white-58nzn6mdbcwh-256-bit-gddr7-16-gb-fiyati,925323975.html almanız...
Yani bütçe varsa eğer 3300x yada 3500x gibi işlemcilere de bakabilirsiniz ama yok illade dediğiniz iki işlemci arasında kaldıysanız 1600af 1600x den daha iyidir 12 nm.