MacroTech isimli üyenin son içerikleri

1. M

2. El RTX 5080 Alıcam Lütfen Yardım

50k piyasaya gore baya iyi fiyatmis, gecen VatanBda yanlislikla 58kya satilan Zotac da iyi fiyatti. Urunun garantisine MSIin webstiesinden mi baktiniz? seri no sorgusuyla
  2. M

TCL OLED ve Miniled Monitörleri Türkiye'de Satışa Çıktı!

mini-oled degil de mini-led.. daha cok isik (daha cok led, evdeki odayi daha fazla led ampulle aydinlattiginizi dusunun) daha cok parlaklik hedef bu. Yalniz bu ayni zamanda daha fazla isik sizmasi, harelenmeye vs. neden olacagindan ledleri kontrol eden bolgesel karartma /aydinlatma noktalari...
  3. M

peki LD ayari acildiginda renk kalibrasyon, Gsync filan da acik kaliyor mu? onu merak etmistim.
  4. M

eski (soldaki) monitor gene iyi durumda kalmis, piyasada daha beter backlight bleeding olan monitor /TVler var. Isin ilginci 20-25 sene onceki CCFL modeller bu yonden daha iyiydi, sanki LEDler piyasaya girdi gireli LCDlerin foyasi daha cok cikti. Ureticilerin cakalligi iste, maliyetten kacinmak...
  5. M

Tel pazarinda karlilikta hala Apple onde sanirim ama ekranlari (AMOLED) Samsunga urettiriyordu, kendi uretecek gibi haberler dolaniyordu sanki ama detayi hatirlamadim. Hemen hersey Çin uretimli aslinda, muhendislik tasarim farkli ulkelerin firmalarina ait olup istedikleri butikten siparis...
  6. M

Aslinda LGnin risk faktoruyle OLED seri uretimlere cikmasinin TV /monitor sektorunde Samsungu zorladigini dusunuyorum. Japon ureticilerin uzaktan seyretmesi, dusuk maliyetle uretim yap(a)mamasi ya da kar marjlarini yukseltmeye calisip rekabete tam olarak katilamamalriyla G.Kore, birkac senedir...
  7. M

🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Forumlarda saticilar ya da firmalarin urunlerini PRini yapanlar da dolaniyor seziyorum. Kullanicilarin almayi dusundukleri urunleri arastirmalari tavsiyemdir. Genelde bu durumlarda kararsiz olanlari da orgutleyip menfaatlerine yonlendirmeye ya da bazen ego tatmini icin bile yapanlari seziyorum...
  8. M

ama iste ben sorumun cevabini alamadim hala, gerci biliyorum da hep ayni teranelerle konular donuyor :) Bazi Cinli uretiicler hemen her pazarda aktif ve oncuguluge oynuyorlar hep, stratejik olarak da fiyat kirarak, akilli hamleler yapiyorlar. ABD (Trump) yok yere ek gumruk vergisi vb. ek...
  9. M

🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

ulkede rekabet olmadigindan fiyatlar boyleymis TCLciler daha once oyle diyordu :) rekabet derken Samsung, LG ya da ulkedeki diger firmalar degil, diger Cinli ureticiler ya da firmalar.. Yani o yuzden TCLin Avrupa /ABD fiyati nerdeyse yari yariya ucuzmus ondan (ironidir :) Sicak firsat konusunda...
  10. M

zaten onun icin diyorum guc tuketimi ve burn-ine kalici cozum bulsalar da ABLyi serbet biraksalar :) OLEDin Kodak meseli oldugunu biliyorum ama piyasaya cikaran ilk Sony oldu, onu kastettim.Bunu yapmasina ragmen Koreli ureticilerden panel almasini elestirdim zaten :) LG bu konuda saglam atak yapti.
  11. M

Samsunugun LCD panel uretimini birakip baska yerlerden panel aldigini duymustum, SVA panelleri o yuzden pek goremiyoruzdue. Ama LGyi bilmiyorum, hemen her uretici zaten panelleri farkli yerlerden alaniliyor, maliyet odakli. Samsung LGden, LG Samsungdan OLED panel almaya basladi ya da baslayacak...
  12. M

ilgilenmiyorum, yanlis kisiye pazarlamaya calisiyorsunuz :) seneler once de daha iyi kontrastlisimi, tepki surelisini ozelliklerini baska urunlerde gordum kullandim. Monitoru begenen fiyati uygun goren alir, benden bu kadar ;)
  13. M

LDle statik kontrast degismez ama onemli olan sonuc olarak sundugu tabi... Dedigim gibi tercihler, beklenti onemli ona gore tercih yapmak. Parlaklik hersey degildir, resim kalitesi daha onemli. Tabi Sony ozellikle clarityde farkini hissetiriyordu ve zamaninin amiral gemisi monitoruydu ama tepki...
  14. M

peki ben de 30-35 yillik monitor /TV kullancisi olarak hassas gozlerin farketme riskinden bahsediyorum, bu benim yorumum herkesin gorusu ve algisi farkli olabilir, kimisi rahatsiz olur kimisi olmaz, imkan olursa gorup almak en iyisi diyecegim ama pek imkanli olmuyor burdaki magazalarda.. TN...
  15. M

TCL Qd Mini Led Alınır mı

dogrudur fakat hicbir LCD monitor /TV %100 parlaklikta test edilmemeli hele FALD degilse. tum foyalari ortaya cikar cunku :) Asusu bilmiyordum parlakliklari denk olsun diye yapmis sanirim ama bu videonun amaci o degil LD performansini gostermek. Dolayisiyla ikisini de %50 parlaklikta yapaydi...
Geri