çoğu oyunda 8-10 derece sıcaklık farkı var arkadaş sessiz ve soğuk çalışsın demiş neden 7800x3d alsın 9800x3d alır soğutucu fanlarını daha düşük devirde ayarlar keyfine bakar
Öncelikle Thermaltake LA240 sıvı soğutucu kullanıyorum. Pompa yüksek rpmde arı gibi vızıltı sesi yaptığından hızını düşürdüm ancak düşük hızda da pompadan bir şeye sürtünüyormuş gibi ses geliyor
pompa %40'da (1900 rpm) çalışıyor, ve bu sürtünme sesi %70 hıza (2200 rpm) çıkana kadar gitmiyor...
ventoya 1k vermeye değer tabii ki psudan mağdur olduğumdan üstüne 7 bin masraf edip msi mpg psu aldım. Coil whine da şans işi ne çıkar bilemedim ama fsp psular kaliteli diye biliyorum. Üstelik bu kasa E tier psu kullanıp riske atılmaz tek elektrik kesintisine bakar tüm sistemin heba olması
kasayı vento vg22al seçebilirsin içindeki psu en azından c tier
bitfenix kasalardan bpab serisi psu çıkıyor, E tier. Bitfenix kasa kullandım bpab 750w psu var içinde çok rahatsız edici coil whine yapıyordu benimki.
işlemci soğutucu da 92mm seçmişsin sesi rahatsız edebilir yüksek rpmde...
750W versiyonunu kullanmıştım hayvan gibi coil whine vardı, sesine dayanamayıp değiştirdim tabi senin aldığında çıkmayabilir ancak ürünü önermem kendi deneyimime dayanarak
Kasayla gelen fanlari kullanıyorum bitfenix ceto premium, anakart asus b650m-r. Fanlar molex uçlu hocam anakarta bağlanmıyor
Pwm kontrollü 3 fan alirsam hepsini tek pinde birleştirip anakarta bağlayabiliyor muyum? Tek 1 tane fan pini boş anakartta
Kasanin 1 tane arkada 3 tane önde fanı var 3lü olan kısım çok ses çıkarıyor, fanlar direkt psuya bağlı. Ben bu ses sorununu nasıl çözerim? 3lü fanı çalıştırmasam olur mu?