C segmenti olması şart değilse skoda fabia, seat ibiza gibi kardeş modelleri de önerebilirim. 1.0tsi motor 3 silindirli olmasına rağmen makul bir tüketime sahip. dq200 şanzıman da düzgün kullanıp bakımlarını aksatmazsanız sorun yaşatmıyor. dizel yüksek km c hb almaktan daha mantıklı tercihler...
5070ti-9800x3d kombinasyonu güzel fakat @Oguzhansah 'a katılıyorum. mATX olması, ram,böyle bir kombinasyona 750w bronz psu paraya yazık etmek demek. ben de benzer fikirlerdeyim
alfalarda hava filtresi ön salıncağın üstünde konumlandırılmış durumda. yoğun su birikintisi olduğunda hava filtresinden su çekip motor kitleme ihtimali var (arkadaşımın başına geldi). haricen üstündeki motor fiatın 1.6 mjet2 motoru. görece sorunsuzdur ve parçasını bulmak kolay. fakat alfayı...
ben obd port adaptörü de aldım. sadece 2 pin dolu bu da araca zarar vermeden ihtiyacı olan gücü almasını sağlıyor. aynı zamanda kendi içinde akü şarj yüzdesini de ölçtüğü için olası sorunlu durumda cihaza giden elektriği kesiyor. ben montajını kendim yaptım gayet. basitçe kabloları döşemenin...
hem kendi aracımda hem de hanımın aracında ddpai z50pro kullanıyorum. görüntü kalitesi gerçekten iyi. gece karanlığında bile plakaları rahatça ayırt edebiliyor. henüz hiçbir sorun yaşamadım. dual olması da bir avantaj tabi. arka kamera muhteşem diyemem fakat yine gece karanlığında onda da sorun...
amazon prime indirimleri dönemi gigabyte 5070ti gaming oc'yi 58kya aldım. soğutmasından ve performansından ziyadesiyle memnunum. soğutma olarak iyi ve sessiz bir kart almak konfor sunacaktır ve bence bütçe iyiyken üst seviye bir seri almak daha mantıklı. tabi 65k bütçeye 5080 de bulunabiliyor.
bahsettiğiniz şeye coil whine diyorlar. ekran kartı veya psunun içindeki bobinlerin elektrik aktarımının etkisiyle "vınlaması" "çınlaması" veya "cavlaması"(ankaralılık) olarak tanımlanabilir. herhangi bir zararı yok. sadece sizi rahatsız edebilecek bir ses ortaya çıkar..