Merhabalar
Ekran kartımı teste soktuğumda test sürecinde birkaç kere güç çekişi ve clock speedinin 0 a çakılıp yükseldiğini farkettim bu normal mi ? Bu durum oluştuğunda pcde anlık donmalar ses takılmaları oluyor bunun ile ilgili farklı bir konu açmıştım zaten aşağıdan ona da ulaşabilirsiniz...
win 10 kurulu
1648662545
Resimlerde göreceğiniz üzere gpu clock ile birlikte çektiği güç de çok düşüyor . Ama mhz düşüyor diye mi güç düşüyor güç düşüyor diye mi mhz düşüyor anlayamadım . Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan :)
Bugün yine oldu bütün çekirdeklerle incelerken belki bir faydası olur diye paylaşıyorum . Ekran kartı normalda 1500 1600 MHz iken 82 ye düşmüş burada da :(
Spesifik bir oyun veya grafik söz konusu değil bilgisayar açıkken herhangi bir anında saniyelik takılma oluyor ve sonra toparlıyor. Burada bir örnek yakaladığım için bunu koydum .
Sürekli olmuyor ama arada takılıyor bu şekilde.
Bu sorun sistemi aldığımdan beri yoktu sonradan oluşan bir sorun...
Öncelikle bios, chipset, gpu driver hepsi güncel
Darboğaz sorunu olduğunu sanmıyorum oyunun şu anki ayarları zaten ekran kartımı full yükte çalıştıracak kadar zorlamıyor. Zorlayan oyunlarda da takip ettim bir darboğaz söz konusu değil zaten 3600 işlemci 5600 xt yi rahat rahat besler. Sistem de...
Selamlar arkadaşlar oyun içi veya oyun dışı fark etmiyor. En son kaydettiğim videoda bu takılma esnasında GPU Mhz değeri 7 gibi anlık çok düşük değere düşüp sonrasında yarım sn içerisinde toparlıyor. Bu konuda fikri olan var mıdır veya tecrübesi olan nasıl çözebilirim bu anlık takılmaları?
İki...
Emin olmadıkça yeni bir psu almak istemem o yüzden bir şekilde sorunun neyin çıkardığını bulmak istiyorum açıkçası bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Herkese merhaba
Pc de vakit geçirirken tamamen random olarak oyunlarda veya bir şeyler izlerken herhangi bir anda 1 2 sn civarı donma takılma oluyor ses de o arata titriyor ama sonra her şey normal devam ediyor bunun sebebi ne olabilir neleri kontrol etmem gerekir yardımcı olabilecek var mı ?
Hepsini fulleyince %98 lere çıkıyor arada düşme oluyor. Ama genel olarak %97 98 lerde. Fakat işin ilginci en düşün ayarlar ile de denedim en yüksek ayarlar ile de denedim. Arada 15 fps ya var ya yok. Her şeyi fulledim ve sadece bir ayarı normale düşürüyorum ve yine %85lerde geziyo gpu kullanımı