17 eylülde de rtx 3080 çıkıyordu şu an türkiye de satın alabiliyor musun acaba ? rtx 3070 15 ekimde çıkacak deniyor ama abd'de bile en erken 20-25 ekim kullanıcılar almayı planlıyor . 2 ay da rtx 3050-3060 çıkmasını beklemek ... Neyse tam kasım 20 da görüşürüz ,
Zamandan kastı min 6-7 ay . Bende sistem toplamak istiyorum ama lanet firmalar aralarında 2 ay koyup lansman yapıyorlar - birde bunların ülkeye gelme tarihleri var - . Kısacası , hedef 1080p ise alınabilir - fiyat uygunsa - yok ben görsel şölen istiyorum diyorsan el mahkum bekle dicez malesef
Hocam peki 4.2ghz stabil şekilde ryzen 5 3600 ile devam etsem sonra 6-7 ay içerinde ( atıyorum tamamen ... ) ryzen 5 4600X alıp devam etsek cepten en fazla 500tl gider herhalde ? Düşünceniz nedir ?
Haklısınız hocam , o zaman 13 bine müsait olduğunuz herhangi bir zamanda sistem toplarsanız çok sevinirim . İntele para kaptıracaksak en azından düzgün bir şekilde sistem toplayalım 😄
Amdnin 4000 serisini beklersem en erken kasım ortasını bulur dimi piyasaya düşmesi alması vs ... Ben ekimin 15'ini zor bekliyorum şurda :) b550 anakarta sonradan 4000 serisi bir işlemci takılabilir mi ? destekler mi yani
Hocam belirttiğiniz monitörün renk
Sıkıntı şurda başlıyor değerli hocalarım ortalama intelli " çok güçlü , çok kaslı " bir sistemi 9 bine toplarsak +5 bin tl ile 14 bin , monitörsüz oluyor . Oyunlarda +100fps fps almayı amaçlıyorum , 10700k bana fazla geliyor sanki yoksa bana mı öyle geliyor...
Hocam yaklaşık 7-8 senedir 950m li kıçı kırık 720p ekrana bakıyorum . Resimden çıkardığım kadarıyla yaşlar az çok yakın olduğunu düşünüyorum ; Ele az biraz toplu para geçince insan heves ettiği şeyi uzun vadeli bir şekilde kullanmak için almak istiyorum . Bende bu sistemi dizdiğim zaman en az...
Hocam bütçe kısmında sıkıntı oluyor malesef , 12500TL ye rtx 3070 i 5 bin olarak hesaplayım soğutmayı da güzel-orta seviyede tutup intelli bir sistem yapar mısınız kabaca , kasa ileriye dönük geniş olmalı biraz
hocam monitör 2k 1440p yenile/tazleme hızı da yüksek , alana kadar ancak bu kadar bilgi verebiliyorum lütfen mazur görün 🙏 yüksek fiyatlı malesef ama bence parasına sonuna kadar değecek bir monitör olucak . Sistemi 12-13 arası temiz bir şekilde toplarsam şamda kayısı modunda olucam
Hocam intele olabildiğince kaymamak istiyorum ama diğer yerlerde de üstüme kürekle intel attılar , bunun amd tarafından bir alternatifi yok mu ya :) Bİrde ekran kartsız 10 bin tl harcarsak ismini bile stokları çok az kalmış monitör için hiç para kalmayacak :D ama aklıma tilki sokmayı becerdiniz...
Hocam genel olarak intele maddi ve manevi yönden nefret besliyorum , sadece en üst düzeylerde intel kullanılmasını onun haricinde para gözlerine yüzlerine tükürülmesi gerektiği kanısındayım :) bu yüzden işlemci amd olacak , yorumunuz için çok teşekkürler 🙏
Merhabalar dostlar , bütçem biraz değişken 15-18 arası ama 2k monitörde alacağım için 12-13 arası bir yerde kapatabilirsek benim için çok iyi olur 🙏
Konuyu uzatmadan kafamda olan sistemi yazacağım ( TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM KASADAN SOĞUTUCULARA KADAR ... ) ;
Ekran Kartı > Nvdia RTX 3070...